ویژگیهای رنگی و شرایط رنگرزی کلاف نخ پشمی با سیب زمینی شیرین بنفش

نویسندگانحسین بارانی,سحر قاصد,سمانه خالقی
همایشدومین همایش ملی رنگ محیط زیست و توسعه پایدار
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۱-۲۵
محل برگزاری همایشتهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

امروزه تمایل به استفاده از رنگزاهای طبیعی نسبت به رنگزاهای شیمیایی به دلیل توجه به محیط زیست حائز اهمیت می¬باشد. ماده رنگزای موجود درسیب زمینی شیرین بنفش مربوط به ماده‌ای به نام آنتوسیانین می‌باشد که می‌توان آن را به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی استفاده نمود. در این پژوهش، سیب زمینی شیرین بنفش به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی برای رنگرزی نخ پشمی معرفی و فرآیند رنگرزی به منظور کسب کمترین زاویه رنگ و بیشترین قدرت رنگی بهینه‌‌سازی شد. اثر متغیرهای غلظت دندانه، دمای حمام رنگرزی، مدت زمان رنگرزی و pH حمام رنگرزی بر قدرت رنگی و شید رنگی مورد ارزیابی قرارگرفت. بر اساس نتایج به دست آمده pH و مدت زمان رنگرزی تاثیر معناداری بر قدرت رنگی نمونه‌ها داشت.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: سیب زمینی شیرین بنفش، پارامتر های رنگرزی، رنگزای طبیعی ،آنتوسیانین