مقایسه ارزش غذایی علوفه کینوا با یونجه خشک

Authorsسید همایون فرهنگ فر,نوید قوی پنجه,محمدحسن فتحی نسری,مسلم باشتنی
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۰-۱۶
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

خوراک بیش از 07 % از هزینههای تولید واحدهای دامی را در بر میگیرد. در حال حاضر تأمین خوراک با کیفیت یکی از مشکلات اصلی پرورش دام در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود که افزایش تولید فرآوردههای دامی در پی افزایش تقاضا برای این محصولات، امنیت غذایی در این کشورها را تهدید خواهد کرد. در پژوهش حاضر به منظور مقایسه ارزش غذایی علوفه کینوا با یونجه خشک به روشهای درون کیسهای و آزمایشگاهی از دو رأس گاو هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبهای استفاده شد. گوارشپذیری شکمبهای نمونهها بهوسیلهی انکوباسیون کیسههای نایلونی حاوی نمونه آسیاب شده در 02 و 61 ساعت در شکمبه تعیین شد. میزان گاز تولیدی حاصل از انکوباسیون نمونه- ،48 ،24 ،11 ،12 ،8 ،4 ،2 ، زمانهای 7 های آسیاب شده به همراه مایع شکمبه در درون سرنگهای شیشهای طی زمانهای یاد شده نیز ثبت شد. نتایج نشان داد 7 به طور معنیداری پایینتر از یونجه خشک بود / 7 و 78 /71 ،7/ گوارشپذیری ماده خشک علوفه کینوا در نرخ عبور 74 7/70( P< 147 و / (. همچنین میزان گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علوفه کینوا و یونجه خشک به ترتیب 77 211/10 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. علوفه کینوا با توجه فراسنجههای گوارش پذیری و تولید گاز، دارای ظرفیت تغذیهای مناسبی برای جایگزینی بخشی از علوفه به منظور تأمین قسمتی از نیازهای غذایی دام در کشور است.

tags: گوارش پذیری، علوفه کینوا