بررسی فراسنجه های تولید گاز در میوه

Authorsسید همایون فرهنگ فر,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سیداحسان غیاثی,سیدمرتضی وقارسیدین
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۰-۱۶
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

این آزمایش بهمنظور تعیین ارزش غذایی میوه و برگ بنه )پسته وحشی( با استفاده از روش تولید گاز انجام شد. بدین منظور میوه و برگ بنه از کوهپایههای اطراف شهرستان بیرجند در فصل برداشت جمعآوری و خشک گردید. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه )شاهد(، جیره پایه + 6 درصد برگ بنه )تیمار 2( و جیره پایه + 6 درصد میوه بنه )تیمار 3( بود. بهمنظور بررسی کنتیک تولید گاز در میوه و برگ بنه از آزمایش تولید گاز به روش نیمه اتوماتیک با 12 تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد تیمار حاوی میوه بنه بالاترین نرخ تولید گاز و در مرتبه بعد تیمار شاهد نرخ تولید گاز بالاتری نسبت به تیمار حاوی برگ >5/ بنه داشت ) 50 P ( بیشترین میزان پتانسیل تولید گاز در تیمار اول مشاهد شد. زمان 0.5t تولید گاز در بین تیمارها اختلاف >5/ معنیداری نشان داد ) 50 P ) بیشترین میزان زمان 0.5t >5/ در تیمار حاوی برگ بنه مشاهده شد ) 50 P ( افزایش 0.5t یا نقطه عطف کاهشی منحنی تولید گاز میتواند به معنای حفظ شرایط بهینه محیط کشت به لحاظ بافری به مدت طولانیتری نسبت به دو تیمار دیگر باشد که احتمالاً به دلیل نقش آنتیاکسیدانی برگ بنه باشد.

tags: برگ بنه، میوه بنه