بررسی اثرات استفاده از سطوح متفاوت شیر خشک بر سلامتی گوساله¬های شیری

نویسندگانمسعود دیدارخواه,موسی وطن دوست
همایشاولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی و منابع طبیعی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۸-۱۱-۱۴
محل برگزاری همایشاردبیل
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

یک برنامه صحیح و علمی پرورش، هدفی جز رشد مناسب و بیولوژیک گوساله¬ها را دنبال نمی¬کند. رشد مناسب به معنای سلامتی گوساله و رشد بیولوژیک به معنای بزرگ شدن جثه و چاقی گوساله می باشد. به منظور بررسی اثرات استفاده از شیر خشک در گوساله¬های هلشتاین آزمایشی با استفاده از 30 راس گوساله با میانگین وزن 5/43 کیلوگرم در قالب طرح کاملا" تصادفی به مدت 60 روز انجام شد. تیمارها شامل: A)100 درصد شیر گاو B) 100 درصد شیر خشک C) 50 درصد شیر خشک + 50 درصد شیر گاو بودند. بلافاصله پس از تولد، همه گوساله¬ها در حدود 10 درصد وزن بدن در دو وعده مساوی در طول 12 ساعت اول با آغوز تغذیه شدند و سپس از روز سوم به بعد طبق الگوی عنوان شده تغذیه شدند. آنالیز داده¬های حاصل از این آزمایش نشان داد که نمره قوام مدفوع، نمره گوش، نمره چشم و نمره بینی بین جیره های مختلف آزمایش اختلاف معنی¬داری وجود داشت(05/0>P). بطوری¬که کمترین قوام مدفوع مربوط به گوساله¬هایی بود که شیر خشک مصرف کرده بودند و با سایر گروه¬ها اختلاف معنی¬داری داشت(05/0>P). بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از شیر خشک به¬عنوان جایگرین شیر می¬تواند باعث بهبود عملکرد، سلامتی و کاهش امتیاز قوام مدفوع گوساله¬های هلشتاین و نهایتا" باعث رشد اقتصادی دام شود.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: شیر خشک، گوساله¬هلشتاین، قوام مدفوع