Authors | سیدوحید اسلامی,محسن فاقدی,محمدعلی بهدانی |
---|---|
Conference Title | دهمین همایش ملی علوم علف های هرز ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۳-۰۸-۲۷ |
Event Place | همدان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
یکی از چال شهای مهم در زراعت زعفران، عل فهای هرز هستند، لیکن هنوز عل فکش اختصاصی برای این محصول معرفی نشده است و مصرف برخی عل فک شهای خاک مصرف م یتوانند خسارات جبران ناپذیری بر رشد این گیاه چندساله باقی بگذارد. از طرف دیگر کشت سطحی بن ههای زعفران ممکن است این اثرات منفی را تشدید کند. لذا این تحقیق به صورت فاکتوریل با فاکتورهای عل فکش در 11 سطح )اکسی فلورفن، بوتیزان استار، تیوبنکارب، لینوران، اگزادیازون، اگزادیارژیل، 10 و 15 ، پرومترین، پندی متالین، متری بیوزین، تری فلورالین و شاهد بدون مصرف عل فکش( و عمق کشت بنه در 3 سطح 5 سانتی متر در قالب طرح بلو کهای کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان قاین در دو سال زراعی 1396 و 1397 انجام شد. بر اساس نتایج، عمق کشت بیش تر بن هها چه در شرایط مصرف و چه در شرایط عدم مصرف عل فکش موجب بالاتر رفتن عملکرد گل و کلاله زعفران شد. عل فک شهای تیوبنکارب و تریفلورالین در صورت کشت بنه در عمق 5 سانت یمتر به طور کامل از تولید گل ممانعت نمودند. همچنین نتایج نشان داد عل فکش های اکس یفلورفن، بوتیزان استار، پرومترین و پند یمتالین کم ترین اثرات منفی را بر عملکرد کلاله زعفران گذاشتند، به طوری که کاربرد این عل فک شها در صورت کشت بنه زعفران در اعماق بیش تر از 10 سانت یمتر موجب حصول بالاترین عملکرد گل و کلاله زعفران م یشود و به نظر م یرسد مصرف این عل فک شها در این شرایط کشت اثرات مضری بر زعفران نداشته باشد.
tags: تعداد گل، کلاله، وزن تر گل