ارزیابی ارزش غذایی سیلاژ خوراک مخلوط حاوی مقادیر مختلف چغندر علوفه ای

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,رضا خداوردی,محمدحسن فتحی نسری,حسن فضائلی
همایشدهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۸-۳۰
محل برگزاری همایشکرج
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

ستفاده از گونههای زراعی مقاوم به تنشهای محیطی نظیر چغندر علوفهای، در شرایط کمآبی اجتنابناپذیر است. یکی از چالشهای موجود در فرآیند سیلو در این گونه محصوالت، جاری شدن شیرابه است. فناوری سیالژ خوراک مخلوط که در آن، اقالم مرطوب و خشک جیره، بهطور یکجا و با هم سیلو میشوند، در کاهش این ضایعات مؤثر بوده است. تحقیق حاضر، با هدف ارزیابی ارزش غذایی سیالژ خوراک مخلوط حاوی سطوح مختلف چغندر علوفهای اجرا گردید. دو جیرهی برّهی پرواری، حاوی دو سطح 25 و 35 درصد چغندر علوفهای )برحسب مادّهی خشک(، به صورت خوراک مخلوط بهمدّت 60 روز سیلو شدند و مورد ارزیابی قرار گرفتند. خصوصیّات تخمیری و آزمون پایداری هوازی بهطور معنیداری، تحت اثر تیمار و زمان قرار گرفتند. افزایش سطح چغندر علوفهای سبب کاهش pH و افزایش الیاف نامحلول در شویندهی خنثی گردید. سیالژ خوراک مخلوط حاوی 25 درصد چغندر علوفهای، ویژگیهای تخمیری و پایداری هوازی مطلوبتری را نسبت به سطح 35 درصد ایجاد مینماید.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: ایداری هوازی، چغندر علوفهای، خصوصیّات تخمیری، سیالژ خوراک کامل