بررسی کارایی حذف زیستی علف‌کش پاراکوات از محلول‌ آبی توسط عصاره گیاه خرفه (Portulaca oleracea)

Authorsحسین حمامی,مریم مظفرجلالی,محمود حاجیانی
Conference Titleهشتمین همایش ملی علوم علف های هرز ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۸-۲۷
Event Placeمشهد
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

یکی از عوامل مهم آلودگی اکوسیستم‌های آبی سموم کشاورزی هستند، که برای مقابله با آفات، علف‌های هرز و بیماری‌های‌گیاهی استفاده می‌شوند و دارای پیامدهای زیستی هستند. پاراکوات علف‌کشی بسیار پرمصرف می‌باشد که پس از ورود به سلول با تولید رادیکال فعال ایجاد آسیب به سلول‌های گیاهی و جانوری می‌شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی کارایی عصاره گیاه خرفه در حذف زیستی علف‌کش پاراکوات از محلول‌های آبی انجام شد. جهت بررسی تاثیر غلظت عصاره گیاه خرفه در حذف پاراکوات غلظت‌های مختلفی از این عصاره (2/0 ، 1/0 و 05/0 سی سی) به 10 سی سی محلول پاراکوات (1 سی سی پاراکوات 100پی پی ام+9 سی سی آب مقطر) اضافه شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره گیاهی، راندمان حذف پاراکوات افزایش یافت. به طوری‌که میزان حذف پاراکوات در حضور غلظت‌های 05/0، 1/0 و 2/0سی سی از عصاره به ترتیب از 08/0 درصد بدون عصاره به 78/8، 71/15 و 42/33 درصد رسید. بنابراین استفاده از عصاره گیاه خرفه می‌تواند بعنوان رویکردی محیط زیستی در جهت حذف علف‌کش پاراکوات از محلول‌های آبی مورد توجه قرار گیرد.

Paper URL

tags: علف‌کش، علف‌هرز، غلظت