اثر عصاره¬ هیدروالکلی ترخون و ویتامین E بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک جوجه های گوشتی

Authorsسید جواد حسینی واشان,معظمه آهنی,نظر افضلی
Conference Titleهفتمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۳-۰۹-۱۱
Event Placeتبریز
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

صنعت پرورش مرغ گوشتی در ایران یکی از ارزان¬ترین منابع برای تأمین پروتئین حیوانی موردنیاز جوامع شهری و روستایی به حساب می¬آید. در حال حاضر مصرف آنتی¬بیوتیک¬ها به عنوان یک افزودنی غذایی رایج، در بسیاری از کشورها ممنوع شده است. برای اجرای این تحقیق، تعداد360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه جنس نر تهیه و در قالب 6 تیمار، هر تیمار 5 تکرار و هر تکرار 12 قطعه جوجه توزیع شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3*2 شامل (سه سطح عصاره ترخون صفر، 200 و 400 میلی¬گرم در کیلوگرم) و دو سطح ویتامین E ( صفر و 100 میلی¬گرم در کیلوگرم) در قالب 6 تیمار آزمایشی اجرا شد. به‌منظور تجزیه آماری داده¬ها از نرم‌افزار SAS استفاده می¬شود، روش آماری تجزیه واریانس دوطرفه است به‌عنوان سطح معنی‌دار در نظر گرفته شد و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون آماری توکی کرامر انجام شد. آنالیز داده¬ها نشان داد که اثر اصلی عصاره ترخون بر میزان خوراک مصرفی در حدفاصل روز اول تا روز دهم در سطح پنج درصد معنی¬دار شد. مقایسه بین میانگین¬ها نشان داد که بیشترین میزان ضریب تبدیل خوراک مصرفی (56/3) از ترکیب تیماری شاهد و مصرف 400 میلی¬گرم در کیلوگرم عصاره ترخون به¬دست آمد و کمترین میزان این شاخص (52/2) نیز از ترکیب تیماری مصرف 100 میلی¬گرم ویتامین E و شاهد حاصل شد.به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده عصاره ترخون سبب افزایش ضریب تبدی ل خوراک مصرفی شد.

Paper URL

tags: عصاره، گیاه دارویی، وزن بدن، ضریب تبدیل خوراک، ویتامین E