اثر میکروجلبک اسپیرولینا بر کاهش اثرات سمی آفلاتوکسین B۱ بر عملکرد جوجه¬های گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,زهرا مرادنیای سهل آباد,هادی سریر
همایشهفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی در ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۱۲-۱۳
محل برگزاری همایشمشهد
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در این تحقیق از میکروجلبک اسپیرولینا در جهت کاهش آثار مخرب آفلاتوکسین B1 (AFB1) در جوجه¬های گوشتی استفاده گردید. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×3) با شش تیمار آزمایشی، چهار تکرار و هفت قطعه در هر واحد آزمایشی جمعاً روی 168 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر سویه‌ی راس 308 به مدت 40 روز انجام پذیرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 2 فاکتور: فاکتور آفلاتوکسین در 2 سطح (0 و 1 ppm)، فاکتور میکروجلبک اسپیرولینا در 3 سطح (صفر، 5/1 و 3 گرم در کیلوگرم خوراک) بود. تیمارهای آزمایش شامل جیره شاهد، جیره حاوی 1 ppm آفلاتوکسین B1، جیره حاوی 1 ppm آفلاتوکسین B1 و 5/1 گرم میکروجلبک اسپیرولینا، جیره حاوی 1 ppm آفلاتوکسین B1 و 3 گرم میکروجلبک اسپیرولینا، جیره حاوی 5/1 گرم میکروجلبک اسپیرولینا، جیره حاوی 3 گرم میکروجلبک اسپیرولینا بودند جیره¬ها بر اساس احتیاجات توصیه شده توسط شرکت راس و با استفاده از نرم افزار UFFDA تنظیم شدند، جهت اجرای این طرح، ابتدا در آزمایشگاه قارچ آسپرژیلوس فلاووس سویهNRRL 2999 در محیط کشت PDA تکثیر شده و سپس با روش تخمیر برروی برنج، سم AFB1 تولید شد. اندازه گیری میزان سم تولید شده با روش HPLCانجام شد، دوره پرورش تا 40 روزگی ادامه داشت که شامل دوره آغازین (1 تا 10 روزگی)، دوره رشد (11 تا 24 روزگی) و دوره پایانی (25 تا 40 روزگی) بود. برازش داده‌های آزمایشی داده¬های دوره¬ای وزن زنده، افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و همچنین نتایج مربوط به شاخص‌های خونی توسط نرم افزار آماری SAS (2004) و با رویه GLM انجام گرفت. نتایج نشان داد مصرف خوراک در جوجه¬های تغذیه شده با آفلاتوکسین در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0>P). افزودن جلبک به خوراک آلوده به آفلاتوکسین سبب بهبود مصرف خوراک گردید (05/0>P). افزودن سطح 15/0 درصد میکروجلبک اسپیرولینا سبب بهبود در افزایش وزن بدن گردید (05/0>P).

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: آفلاتوکسین، اسپیرولینا، صفات عملکردی