Comparison of Anthocyanin and ascorbic acid content in Qare-Qat Vaccinium arctostaphylos.L Case study Gilan

AuthorsSholeh Ghollasimod,
Conference Titleسومین کنگره ملی گیاهان دارویی
Holding Date of Conference2014-05-14
Event Placeمشهد
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنولی(فلاونوئید، تانن و آنتوسیانین) هستند که مهمترین آنتی اکسیدانهای طبیعی بهشمار میآیند. قره قاط درختچه ای متعلق به خانواده Ericaceae میباشد که از دیر باز به دلیل اثرات کاهش قند و فشارخون در طب سنتی ایران استفاده میشده است. مهمترین متابولیتهای میوه قره قاط را فنولها و به ویژه آنتوسیانینها تشکیل میدهند که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قوی هستند. بررسی ترکیبات آنتوسیانینی و خواص آنتی-اکسیدانی عصاره متانولی میوه Vaccinium arctostaphylos جمعآوری شده از ارتفاعات تالش استان گیلان بهعنوان جایگزین آنتیا کسیدانهای سنتزی مورد مطالعه قرار گرفت. عصاره استخراج شده با استفاده از متانول اسیدی تهیه و ترکیبات فنولی و خواص آنتیاکسیدانی به روش اسپکتروفتومتری UV-Vis اندازهگیری شد. بررسی عصاره های متانولی مناطق مختلف نشان داد که بیشترین مقدار ترکیبات آنتوسیانین برحسب میلیگرم بر 100 گرم وزن تازه میوه برحسب میلیگرم بر گرم خشک گیاه مربوط به میوه های قره قاط منطقه چوبر بوده است و همچنین میزان مهار رادیکالهای آزاد این منطقه در مقایسه با سایر مناطق بیشتر بود. نتایج نشان میدهد میوه گیاه دارویی قرهقاط سرشار از ترکیبات فنولی بوده و نیز خاصیت آنتیاکسیدانی داشته بنابراین میتوان از آن به عنوان یک منبع گیاهی که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است در صنایع غذا و دارو استفاده کرد .

Paper URL

tags: آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی، ، قره قاط، تالش