اثر کودهای آلی (کود مرغی و عصاره جلبک) بر صفات رویشی جمعیت های مختلف گل نرگس (Narcissus tazetta L.)

Authorsحسن بیات,سمیه اشرفیان,محمد حسین امینی فرد,فرید مرادی نژاد
Conference Titleدوازدهمین همایش علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۱-۰۹-۰۵
Event Placeرفسنجان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

گل نرگس یکی از مهم¬ترین گیاهان زینتی است که گونه¬های مختلف آن در سرتاسر دنیا به جز مناطق گرمسیری رشد می¬کنند. به منظور بررسی اثر جمعیت و کودهای آلی (کود مرغی و عصاره جلبک) بر صفات رویشی گل نرگس (Narcissus tazetta L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار در روستای کریت شهرستان طبس در طی سال زراعی 1398-1397 انجام شد. فاکتور اول شامل سه جمعیت سوخ نرگس شیراز، خوسف و طبس بود. فاکتور دوم، تیمارهای محلول پاشی شامل شاهد (آب مقطر)، دو سطح عصاره کود مرغی با غلظت¬های 2 و 4 میلی¬لیتر در 1000 میلی‌لیتر آب و دو سطح عصاره جلبک با غلظت 1 و 2 میلی¬لیتر در 1000 میلی¬لیتر آّب بود. نتایج حاصل از تجزیه آماری تیمارها بیانگر تأثیر معنی¬دار تیمارهای مورد استفاده بر صفات مورد بررسی بود. بیشترین طول برگ (64/23 سانتی¬متر)، تعداد برگ در بوته (04/5) و وزن تر و خشک اندام هوایی (به ترتیب، 75/20 و 02/2 گرم در بوته) با مصرف جلبک 1 در هزار و کمترین این مقادیر در تیمار شاهد (آب مقطر) به¬دست آمد. با مصرف کود مرغی 4 در هزار بیشترین وزن تر و خشک سوخ (به ترتیب، 04/39 و 89/10 گرم) حاصل شد. در بین صفات رویشی مورد بررسی تنها وزن تر سوخ تحت تأثیر فاکتور جمعیت قرار گرفت و بیشترین وزن تر سوخ در جمعیت طبس مشاهده شد.

Paper URL

tags: تغذیه، سوخ، طول برگ، گیاهان زینتی.