تأثیر تنش شوری بر ویژگی های جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه سبزی شاهی

Authorsمحمد حسین امینی فرد,حسن بیات
Conference Titleدومین کنفرانس بین المللی گیاهان دارویی، کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۳-۱۳
Event Placeمشهد
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

چکیده به منظور بررسی اثر تنش شوری بر جوانهزنی بذور گیاه شاهی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شوری شامل هفت سطح فشار اسمزی صفر، 2 - ، 4 - ، 6 - ، 8 - ، 10 و - 12 بار بود که با - استفاده از کلرید سدیم ) NaCl ( اعمال شد. نتایج نشان داد که تنش شوری بر شاخصهای درصد و سرعت جوانه- زنی تأثیر معنیداری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که افزایش سطح تنش شوری از صفر به 4 بار، به ترتیب - 8 / 2 ، 4 / 11 ، 9 / 6 ، 6 / 3 ، 8 / 9 و 2 / 7 درصد افزایش طول ریشهچه، ساقهچه، طول گیاهچه، وزن خشک ریشهچه، ساقهچه و کل گردید، اما با افزایش تنش به بالاترین سطح ) 12 بار(، این صفات به ترتیب - 4 / 97 ، 3 / 95 ، 5 / 96 ، 4 / 96 ، 3 / 96 و 3 / 96 درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافتند. شاخص بنیه بذرنیز در تنش شوری کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که گیاه شاهی در مرحله جوانهزنی و در مواجهه با تنش شوری دربازه تیمارهای اعمال شده در این آزمایش، متحمل می باشد.

Paper URL

tags: درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، NaCl