بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات فنلی فلفل قرمز با استفاده از امواج فراصوت به روش سطح پاسخ

Authorsمحمد حسین امینی فرد,راحله دهقان تنها,الهام مهدیان,حسن بیات,رضا کاراژیان
Journalنوآوری در علوم و فناوری غذایی
Page number۸۵-۹۵
Serial number۱۱
Volume number۱
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۱۹
Journal GradeScientific - promoting
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به افزایش میباشد. فرآیند فراصوت، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج مواد میباشد . این پژوهش با هدف بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج ترکیبات فنلی از فلفل قرمز و بهینهسازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل زمان ) 10 ، 25 و 40 دقیقه(، دما ) 30 ، 40 و 50 درجه سلسیوس( و شدت صوت ) 30 ، 60 و 90 درصد( بودند. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنلی در فرآیند فراصوتدهی در دمای 49 درجه سلسیوس، زمان 39 دقیقه و شدت صوت 8 / 89 درصد دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنلی ) 6 / 49 میلیگرم در صد گرم فلفل( بود. همچنین با آزمون 2 و 2 دی فنیل ا پیکریل هیدرازین ) - - DPPH ( بیشترین میزان قدرت ترکیبات آنتیاکسیدانی فلفل ) 9 / 84 درصد( تحت شرایط دمای 30 درجه سلسیوس، زمان 10 دقیقه و شدت صوت 90 درصد بدست آمدکه در مقایسه با نمونه شاهد )بدون فراصوتدهی( افزایش چشمگیری داشت. بنابراین امواج فراصوت میتوانند تأثیرمعنیداری بر استخراج متابولیتهای ثانویه فلفل داشته باشد.

Paper URL

tags: فلفل قرمز، فراصوت، بهینهسازی، ترکیبات فنلی، قدرت ترکیبات آنتی اکسیدانی.