| Authors | محمد حسین امینی فرد,راحله دهقان تنها,الهام مهدیان,حسن بیات,رضا کاراژیان |
| Journal | نوآوری در علوم و فناوری غذایی |
| Page number | 85-95 |
| Serial number | ۱۱ |
| Volume number | ۱ |
| Paper Type | Full Paper |
| Published At | ۲۰۱۹ |
| Journal Grade | Scientific - promoting |
| Journal Type | Typographic |
| Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
| Journal Index | isc |
Abstract
امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به افزایش میباشد. فرآیند
فراصوت، روش غیرحرارتی مؤثر در استخراج مواد میباشد . این پژوهش با هدف بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج
ترکیبات فنلی از فلفل قرمز و بهینهسازی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل زمان ) 10 ،
25 و 40 دقیقه(، دما ) 30 ، 40 و 50 درجه سلسیوس( و شدت صوت ) 30 ، 60 و 90 درصد( بودند. نتایج نشان داد میزان ترکیبات
فنلی در فرآیند فراصوتدهی در دمای 49 درجه سلسیوس، زمان 39 دقیقه و شدت صوت 8 / 89 درصد دارای بیشترین مقدار
ترکیبات فنلی ) 6 / 49 میلیگرم در صد گرم فلفل( بود. همچنین با آزمون 2 و 2 دی فنیل ا پیکریل هیدرازین ) - - DPPH ( بیشترین
میزان قدرت ترکیبات آنتیاکسیدانی فلفل ) 9 / 84 درصد( تحت شرایط دمای 30 درجه سلسیوس، زمان 10 دقیقه و شدت صوت
90 درصد بدست آمدکه در مقایسه با نمونه شاهد )بدون فراصوتدهی( افزایش چشمگیری داشت. بنابراین امواج فراصوت
میتوانند تأثیرمعنیداری بر استخراج متابولیتهای ثانویه فلفل داشته باشد.
Paper URL