تاثیر پلاسمای سرد هوا و نیتروژن بر کاهش بار میکروبی آب زرشک

Authorsرضا فلاح,رضا خونیکی,احسان قلی پور,مرضیه تیموری مقدم
Conference Titleدهمین همایش مهندسی و فیزیک پلاسمای ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۳-۰۷-۱۲
Event Placeدانشگاه تهران
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

در این مقاله، به منظور بررسی اثر پلاسمای سرد بر کیفیت میکروبی آب زرشک، از تخلیه سد دی الکتریک جهت ایجاد پلاسمای سرد هوا و نیتروژن استفاده شد. آب زرشک در طی سه زمان 7 ،2و 10دقیقه تحت تابش پلاسمای سرد قرار گرفت و تاثیر مدت زمان تابش و نوع گاز مورد استفاده بر میزان ،pHشمارش میکروبی قارچ آسپرژیلوس نایجر، باکتریهای اسید لاکتیک و مقاوم به اسید بررسی شد و با نتایج حاصل از نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد کیفیت میکروبی نمونههای آب زرشک تیمار شده با پلاسمای سرد به مراتب پایینتر از نمونه شاهد بوده و پلاسمای سرد نیتروژن با زمان برهمکنش 10دقیقه نسبت به پلاسمای هوا، تاثیر بیشتری در کاهش بار میکروبی آب زرشک دارد.

Paper URL

tags: پلاسمای سرد، آب زرشک، کیفیت میکروبی