نویسندگان | رضا فلاح,رضا خونیکی,احسان قلی پور,مرضیه تیموری مقدم |
---|---|
همایش | دهمین همایش مهندسی و فیزیک پلاسمای ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۳-۰۷-۱۲ |
محل برگزاری همایش | دانشگاه تهران |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
در این مقاله، به منظور بررسی اثر پلاسمای سرد بر کیفیت میکروبی آب زرشک، از تخلیه سد دی الکتریک جهت ایجاد پلاسمای سرد هوا و نیتروژن استفاده شد. آب زرشک در طی سه زمان 7 ،2و 10دقیقه تحت تابش پلاسمای سرد قرار گرفت و تاثیر مدت زمان تابش و نوع گاز مورد استفاده بر میزان ،pHشمارش میکروبی قارچ آسپرژیلوس نایجر، باکتریهای اسید لاکتیک و مقاوم به اسید بررسی شد و با نتایج حاصل از نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد کیفیت میکروبی نمونههای آب زرشک تیمار شده با پلاسمای سرد به مراتب پایینتر از نمونه شاهد بوده و پلاسمای سرد نیتروژن با زمان برهمکنش 10دقیقه نسبت به پلاسمای هوا، تاثیر بیشتری در کاهش بار میکروبی آب زرشک دارد.
کلیدواژهها: پلاسمای سرد، آب زرشک، کیفیت میکروبی