تاثیر پلاسمای سرد هوا و نیتروژن بر کاهش بار میکروبی آب زرشک

نویسندگانرضا فلاح,رضا خونیکی,احسان قلی پور,مرضیه تیموری مقدم
همایشدهمین همایش مهندسی و فیزیک پلاسمای ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۳-۰۷-۱۲
محل برگزاری همایشدانشگاه تهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در این مقاله، به منظور بررسی اثر پلاسمای سرد بر کیفیت میکروبی آب زرشک، از تخلیه سد دی الکتریک جهت ایجاد پلاسمای سرد هوا و نیتروژن استفاده شد. آب زرشک در طی سه زمان 7 ،2و 10دقیقه تحت تابش پلاسمای سرد قرار گرفت و تاثیر مدت زمان تابش و نوع گاز مورد استفاده بر میزان ،pHشمارش میکروبی قارچ آسپرژیلوس نایجر، باکتریهای اسید لاکتیک و مقاوم به اسید بررسی شد و با نتایج حاصل از نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد کیفیت میکروبی نمونههای آب زرشک تیمار شده با پلاسمای سرد به مراتب پایینتر از نمونه شاهد بوده و پلاسمای سرد نیتروژن با زمان برهمکنش 10دقیقه نسبت به پلاسمای هوا، تاثیر بیشتری در کاهش بار میکروبی آب زرشک دارد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: پلاسمای سرد، آب زرشک، کیفیت میکروبی