بررسی جامع انواع فرآیندهای شیرین¬سازی آب

نویسندگانسیدابوذر فنائی,ولی محمدرزداری
نشریهانرژی های تجدیدپذیر و نو
شماره صفحات۲۱-۳۲
شماره سریال۸
شماره مجلد۱
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۱
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

نمک¬زدایی آب¬های شور و آب دریا یکی از راه¬های مناسب برای تأمین آب شیرین می¬باشد. در این نگارش مروری کلی بر انواع فرآیندهای شیرین¬سازی آب، مزایا و معایب و نحوه¬ی افزایش بهره¬وری آن¬ها¬ انجام می¬شود. نتایج این بررسی بیان می¬کند برای آب¬های شور با نمک بالاتر از 2/1 درصد جرمی، بسیار اقتصادی¬تر خواهد بود که از دستگاه¬های اسمز معکوس به جای الکترودیالیز استفاده نمود. همچنین مقاومت غشاءهای الکترودیالیز نسبت به غشاءهای اسمز معکوس بسیار بالاتر است. روش تقطیر چنداثره عنوان مهم¬ترین فرآیند حرارتی است که به کمک آن می¬توان حجم آب شیرین زیادی تولید کرد. روش بخار فشرده به منبع گرمایش خارجی احتیاج ندارد و به وسیله¬ی انرژی الکتریکی تغذیه می¬شود در نتیجه برای مناطق کم¬جمعیت که به نیروی برق دسترسی دارند مناسب است. مصرف انرژی پایین در روش انجماد، مهم¬ترین مزیت این روش در مقایسه با روش¬های دیگر است. از آنجایی که اغلب مناطقی که نیاز به تأمین آب شیرین دارند دارای تابش خورشیدی بالایی هستند بهترین راه برای تأمین آب مورد نیاز در این مناطق استفاده از آب¬شیرین¬کن¬های خورشیدی است. آب¬شیرین¬کن¬های غیرفعال خورشیدی دستگاه¬هایی هستند که نیازی به انواع انرژی و سیستم پمپاژ نداشته و با کم¬ترین تجهیزات جانبی کار می‌کنند و از نظر هزینه نسبت به آب¬شیرین¬کن¬های فعال خورشیدی به¬صرفه¬تر می¬باشند. مزیت آب¬شیرین¬کن پلکانی آبشاری خورشیدی این است که با قرار دادن یک حوضچه¬ی کوچک به همراه مواد ذخیره¬ساز انرژی حرارتی در انتهای صفحه¬ی جاذب این امکان فراهم می¬شود که در طول روز و شب از مزایای یک آب¬شیرین¬کن حوضچه¬ای نیز استفاده می¬شود.

لینک ثابت مقاله

tags: آب شیرین، آب¬شیرین¬کن فعال و غیرفعال، روش غشایی و حرارتی، انرژی خورشیدی