| Authors | سید همایون فرهنگ فر,سهیلا ابراهیمی,محمدحسن فتحی نسری |
| Conference Title | ششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
| Holding Date of Conference | 2022-10-19 |
| Event Place | کرمان |
| Page number | 0-0 |
| Presentation | POSTER |
| Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
هدف از مطالعه حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روش های درون کیسهای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه
شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در
شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه بهترتیب 9 / 11 ، 58 / 1 ، 85 / 5 ، 8 / 16 ، 64 / 8 و 37 / 2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران
پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69 / 309 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیهپذیری ماده خشک که
در زمانهای صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 48 و 72 ساع ت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام
شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a) ، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران بهترتیب 9 / 60 ، 1 / 23 و 05 / 0 بود.
نتایج این مطالعه نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیهپذیری شکمبهای بالا میتواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره
نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
Paper URL