| Authors | سید همایون فرهنگ فر,محمدعلی بهروزی,محمدحسن فتحی نسری,نوید قوی پنجه |
| Conference Title | یازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
| Holding Date of Conference | 2025-09-17 |
| Event Place | کرمانشاه |
| Page number | 0-0 |
| Presentation | POSTER |
| Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
هچکید
هاین پژوهش ب همنظور تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنج شهای گوار نپذیری برو تنی برگ درختان بید، چنار
غو سپیدار انجام شد. برگ درختان مورد نظر، در فصل پاییز به صورت خ شک از شهر با ستان از توابع شهر ستان فردوس در
عخرا سان جنوبی جم آوری شد. تیمارهای آزمای شی شامل: -1 یونجه خ شک، -2 برگ بید، -3 برگ چنار و -4 برگ سپیدار
هبودند. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمون شها پس از آسیاب شدن، بر اساس رو های استاندارد آزمایشگاهی تعیین و مقدار
یگاز تول ندی در زما های صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 16 ، 24 ، 48 ، 72 و 96 هساعت پس از انکوباسیون، انداز گیری شد. نتایج نشان داد
هتیمارهای آزمای شی از نظر میزان پروتئین خام ب ترتیب به صورت یونجه خشک < برگ سپیدار < برگ بید < برگ چنار قرار
) گرفتند 001 0/ = م p ). همچنین، بیشترین و ک نتری میزان کل ترکیبات فنلی و تانن کل نیز به ترتیب در برگ درخت سپیدار
) و بید م شاهده شد 001 0/ = p ). پتان سیل تولید گاز (فرا سنجه ) b) برگ درختان با یونجه خ شک اختلافی ندا شت 574 0/ =
p )، اما ثابت نرخ تجزیه (فراسنجه ن c ) آ نها پایی ) تر از یونجه خشک بود 001 0/ = ن p ). میزا تولید گاز متان در برگ درختان
نمورد آزمایش پایی متر از یونجه خشک بود و ک ) ترین میزان متان نیز در برگ چنار مشاهده شد 0/014 = ه p ). ب طور کلی نتایج
هاین آزمایش نشان داد برگ درختان مورد آزمایش، ب شویژه سپیدار، منبع غذایی مناسبی با میزان پروتئین و گوار پذیری
طم یلوب ه ستند و م شتوان با اجرای تحقیقات بی نتر، از آ هها ب نعنوان جایگزین پایدار و مقرو هب هصرفه برای علوف های متداول
Paper URL