CV


HOMAYOUN FARHANGFAR

HOMAYOUN FARHANGFAR

Professor

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 1967

CV
HOMAYOUN FARHANGFAR

Professor HOMAYOUN FARHANGFAR

Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 1967 |

اثر پوست انار بر تولید متان و جمعیت میکروبی شکمبه در شرایط برون تنی

Authorsسید همایون فرهنگ فر,فاطمه خسروی,محمدحسن فتحی نسری,علیرضا وکیلی,سید جلال مدرسی,کوروش کیانفرد
Conference Titleیازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
Holding Date of Conference2025-09-17
Event Placeکرمانشاه
Page number0-0
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

نرخ تولید متان در دام تحت تأثیر چندین عامل ا ست که شامل سطح خوراک م صرفی، نوع کربوهیدراتهای جیره، عمل آوری خوراک، ا ضافه کردن لیپیدها یا یونوفورها به جیره و تغییر در فلور میکروبی شکمبه ا ست. افزودن چربیها یا ع صارههای گیاهی حاوی تانن یا ساپونین به جیره به عنوان یک راهکار برای کاهش تولید متان در نشخوارکنندگان به تأیید رسیده ا ست. در این مطالعه پودر پو ست انار به ن سبتهای 5 ،2,5و 7,5در صد ماده خ شک به سوب سترای پایه افزوده شد و میزان گازهای مختلف، اسیدهای چرب فرار، جمعیت میکروبی و اسیدهای چرب در شکمبه مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که پو ست انار در سطح 5در صد علاوه بر اینکه تولید کل گازها در ساعات پایانی تخمیر، قابلیت ه ضم و انرژی قابل متابولی سم را در شـکمبه کاهش داد، توانسـت تولید گاز متان را بطور چشـمگیری کاهش دهد. همچنین افزودن پوسـت انار تولید اسـتات را کاهش و تولید پروپیونات را افزایش داد و نسبت استات به پروپیونات را بطور چشمگیری بهبود بخشید. زیرا پوست انار علاوه بر تانن، حاوی اسیدهای پلی فنولی، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها میباشد، که قادرند فعالیت متانوژنها را در شکمبه متوقف کنند

Paper URL