اثر آنتی اکسیدانی عصاره آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم مرغ، بیوشیمیایی سرم خون و پاسخ ایمنی مرغان تخمگذار

Authorsسید همایون فرهنگ فر,هادی میرزا سروری,نظر افضلی,احمد رضا راجی
Journalنشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
Page number۱۹-۳۲
Serial number۳۷
Volume number۱۴۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۴
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی‌فنلی به عنوان منبع غنی آنتی‌اکسیدانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، اندازه‌گیری فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌های آبی و الکلی برگ زیتون بر عملکرد، خصوصیات کیفی تخم‌، بیوشیمیایی سرم خون، خون‌شناسی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار بود. این آزمایش با 440 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه های-لاین (25 هفتگی) در قالب 11 تیمار آزمایشی، با 5 تکرار و هر تکرار شامل 8 قطعه مرغ به مدت سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج سطح عصاره آبی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) و پنج سطح عصاره الکلی (200، 400، 600، 800 و 1000 میلی‌گرم در کیلوگرم) انجام شد. برای سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره از روش DPPH استفاده شد. صفات عملکردی به صورت دوره‌ای اندازه‌گیری شد. در پایان طرح ، خونگیری از ورید بال برای بررسی بیوشیمیایی سرم و خون شناسی انجام شد. تزریق واکسن نیوکاسل در روز 40 آزمایش و سپس خون‌گیری از ورید بال در هفت روز بعد برای سنجش عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد تولید در مقایسه با تیمار شاهد را پرندگان دریافت کننده سطح 1000 عصاره‌های آبی و الکلی داشتند. بالاترین شمار گلبول‌های سفید و هتروفیل‌ها و عیار پادتن بر علیه ویروس نیوکاسل در پرندگان مربوط به تیمار حاوی سطح 1000 عصاره الکلی مشاهده شد. به طور کلی استفاده از سطح 1000میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره آبی و الکلی برگ زیتون موجب بهبود عملکرد و کیفیت تخم‌ مرغ‌های تخمگذار می‌شود.

Paper URL

tags: آنتی‌بادی زیتون نیوکاسل واحد هاو