CV


HOMAYOUN FARHANGFAR

HOMAYOUN FARHANGFAR

Professor

Faculty: Agriculture

Department: Animal Sciences

Degree: Ph.D

Birth Year: 1967

CV
HOMAYOUN FARHANGFAR

Professor HOMAYOUN FARHANGFAR

Faculty: Agriculture - Department: Animal Sciences Degree: Ph.D | Birth Year: 1967 |

بررسی اثر تفاله‌ی گوجه فرنگی بر عملکرد رشد و برخی شاخص‌های خونی جوجه‌های گوشتی به روش فراتحلیل

Authorsسید جواد حسینی واشان,زهرا صحراگرد,حسین نعیمی پوریونسی,سید همایون فرهنگ فر
Journalپژوهشهای علوم دامی ایران
Page number487-499
Serial number۱۶
Volume number۴
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۵
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر تفاله گوجهفرنگی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی و برخی از شاخصهای خونی بهروش فراتحلیل بود. از 12 مطالعهه وارد شده در فراتحلیل، نه مقایسه برای ضریب تبدیل خوراک، 10 مقایسه برای خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن، چهار مقایسه برای راندمان الشه و درصد چربهی بطنی سه مقایسه برای وزن نسبی سییه، پانکراس، کیسه صفراء، قلب، کبد، غلظت شاخصهای خونی گلوکز، پروتئین تام، کلسترول، HDL ،LDL ،تری گلیسرید، اسهتفاده شدند. از هر دو مدل، اثرات ثابت و تصادفی برای ترکیب اندازه اثر )شاخص s`Hedges g )استفاده شد. برای بررسی میزان سوگیری انتشهار، نمهودار قیفهی و وزمهون های وماری مورد استفاده قرار گرفتید. اثر افزودن تفاله گوجهفرنگی بر افزایش وزن در دوره رشد، مصرف خوراک در تمامی دورهها، ضریب تبدیل در دورههای وغازین، و رشد، غلظت تری گلیسرید، گلوکز خون، وزن نسبی گوشت سییه، چربی الشه، کبد، قلب، پانکراس، درصد کیسه صفرا و درصد سییه اثر نداشهت )05/0>P .)استفاده از تفاله گوجهفرنگی بر افزایش وزن در دورههای وغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل خوراک در دوره پایانی و کل دوره، و غلظت پروتئین تام، کلسهترول، HDL ،و LDL خون اثر داشت )05/0>P .)بر اساس نتایج بهدست ومده از مطالعه حاضر میتوان از تفاله گوجه فرنگی در جیره، بدون اثر میفی بر صفات تولیدی جوجهه گوشهتی استفاده نمود.

Paper URL