ارزیابی گونه مرتعی اشنان و یونجه در تغذیه شتر به روش های آزمایشگاهی، درون کیسه ای و درون تنی

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,سید احمد حسینی,محمدحسن فتحی نسری,مسعود دیدارخواه
همایشسومین کنگره ملی شتر ایران
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۰۵-۱۰
محل برگزاری همایشمشهد
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

در مطالعه حاضر پس از ارزیابی تغذیه ای آزمایشگاهی و درون کیسه ای گونه اشنان و یونجه به منظور بررسی اثر جایگزینی اشنان با یونجه در عملکرد و فراسنجه های شیر شترهای پربازده نژاد سندی در یک آزمایش 42 روزه مورد پژوهش قرار گرفت. 18 نفر شتر شیری به صورت تصادفی در یکی از سه تیمار آزمایشی با سطوح مختلف اشنان قرار گرفتند : 1 .تیمار آزمایشی شاهد) تیمار آزمایشی بدون اشنان( 2 .تیمار آزمایشی با 50 % اشنان در جایگزین با یونجه 3 .تیمار آزمایشی اشنان در جایگزینی با یونجه . در طول آزمایش میزان مصرف ماده خشک، تولید شیر به صورت روزانه ثبت شد. نتایج نشان داد مصرف ماده خشک روزانه با اضافه کردن اشنان به جیره آزمایشی به طور معنی داری کاهش یافت )05.0< P .)تولید شیر با کاهش میزان اشنان تمایل به افزایش داشت )052.0= P .)ترکیب شیر در تیمار های آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت. این پژوهش نشان داد که استفاده از گونه های مرتعی مانند اشنان در تغذیه شتر های شیری پر تولید می تواند عالوه بر حفظ عملکرد تولید، وابستگی تغذیه ای صنعت پرورش شتر شیری را به علوفه های مرتعی بیابانی مقاوم افزایش داد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: شتر، شیر، سندی، اشنان، مرتع