| نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,سیدمرتضی وقارسیدین,محسن مجتهدی,سیداحسان غیاثی |
| همایش | ششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
| تاریخ برگزاری همایش | 2022-10-19 |
| محل برگزاری همایش | کرمان |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
افزایش جهانی قیم ت غلات در قرن 21 سبب تحمیل هزینههای سنگین جهت تأمین خوراک به پرورشدهندگان دام شده است.
از طرف دیگر رقابت بین انسان و دام برای استفاده از منابع پروتئینی قیمت این محصولات را افزایش داده است، لذا بهکارگیری
روشهای نوین به منظور استفاده حداکثری از منابع ضایعاتی و محصولات فرعی و گنجاندن آنها در جیره توسط متخصصین
تغذیه دام ضروری است. هدف از این پژوهش استفاده از پرتو فرابنفش به منظور فرآوری بستر جوجههای گوشتی و بررسی
اثرات آن بر امنیت میکروبی و ترکیب شیمیایی آن جهت استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1 -
بستر سایه خشک شده، 2 - بستر فرآوری شده با پرتو فرابنفش به مدت 1 دقیقه و 3 - بستر فرآوری شده با پرت و فرابنفش به
مدت 10 دقیقه بود. بار میکروبی کل، کلیفرم، سالمونلا و اشرشیا کلیب ا استفاده از محیط کش تهای تجاری مورد بررسی قرار
گرفتند. ترکیب شیمیایی نمونههای تیمار شده از قبیل رطوبت، خاکستر کل، پروتئین خام، چربی خام، فیبر نامحلول در شوینده
خنثی و اسیدی اندازهگیری شد. استفاده از پرتو فرابنفش سبب کاهش پروتئین خام و نیز کاهش ADF در نمونهها شد ) P< 0.05 (. به علاوه بیشترین میزان حذف جمعیت میکروبی کل، کلیفرم و پاتوژنها در نمونههای تیمار شده با پرتو فرابنفش به
مدت 10 دقیقه مشاهده گردید ) P< 0.05 (. یافتههای این پژوهش سرآغازی در بکارگیری پرتو فرابنفش به عنوان یک فناوری
سبز جهت کاهش آلودگی میکروبی و افزایش قابلیت هضم محصولات ضایعاتی و پسماندهای کشاورزی در تغذیه دام است.
لینک ثابت مقاله