بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران به روش های درون کیسه ای و تولید گاز

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,سهیلا ابراهیمی,محمدحسن فتحی نسری
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از مطالعه حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روش های درون کیسهای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه بهترتیب 9 / 11 ، 58 / 1 ، 85 / 5 ، 8 / 16 ، 64 / 8 و 37 / 2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69 / 309 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیهپذیری ماده خشک که در زمانهای صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 48 و 72 ساع ت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a) ، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران بهترتیب 9 / 60 ، 1 / 23 و 05 / 0 بود. نتایج این مطالعه نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیهپذیری شکمبهای بالا میتواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: تولید گاز، تجزیهپذیری شکمبهای، گلبرگ زعفران.