بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران به روش های درون کیسه ای و تولید گاز

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,سهیلا ابراهیمی,محمدحسن فتحی نسری
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف از مطالعه حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روش های درون کیسهای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه بهترتیب 9 / 11 ، 58 / 1 ، 85 / 5 ، 8 / 16 ، 64 / 8 و 37 / 2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69 / 309 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیهپذیری ماده خشک که در زمانهای صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 48 و 72 ساع ت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a) ، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران بهترتیب 9 / 60 ، 1 / 23 و 05 / 0 بود. نتایج این مطالعه نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیهپذیری شکمبهای بالا میتواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: تولید گاز، تجزیهپذیری شکمبهای، گلبرگ زعفران.