نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,رضا خداوردی,محمدحسن فتحی نسری,حسن فضائلی |
---|---|
همایش | دهمین کنگره ملی و دومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۳-۰۸-۳۰ |
محل برگزاری همایش | کرج |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
فناوری سیالژ خوراک مخلوط، روش مناسبی برای حفظ ارزش غذایی موادّ خوراکی فرعی و اصلی با رطوبت باال که نگهداری آنها دشوار میباشد بهشمار میآید. تحقیق حاضر، با هدف برّرسی اثر تغذیّهی سیالژ خوراک مخلوط حاوی چغندر علوفهای بر عملکرد برّه های پرواری نر افشار در مقایسه با جیرهی کامالّ مخلوط معمول انجام شد. بدینمنظور جیرهی غذایی برّههای پرواری حاوی سطح 25 درصد چغندر علوفهای )برحسب ماده خشک(، تنظیم و به دو شکل سیالژ خوراک مخلوط )سیالژ 60 روزه( و جیرهی کامالً مخلوط که روزانه و بهطور معمول تهیّه میشد در دو گروه آزمایشی و یک دورهی 70 روزه استفاده شد. جیرهها اثر معنیداری بر عملکرد برّههای پرواری نشان ندادند. بر اساس نتایج بهدست آمده از این تحقیق، به نظر میرسد بتوان سیالژ خوراک مخلوط حاوی 25 درصد مادّهی خشک چغندر علوفهای را بدون اثر منفی بر عملکرد و سالمت، در تغذیّهی برّههای پرواری استفاده نمود.
کلیدواژهها: سیالژ خوراک مخلوط، چغندر علوفهای، برّه پروار، نژاد افشار.