رزومه


همایون فرهنگ فر

همایون فرهنگ فر

استاد

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

سال تولد: ۱۳۴۶

رزومه
همایون فرهنگ فر

استاد همایون فرهنگ فر

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی | سال تولد: ۱۳۴۶ |

مقایسه اثر روغن انار، روغن بذرک و یونوفر موننزین بر قابلیت هضم شکمبه ای و تولید متان در شرایط برون تنی در گاو و شتر

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,فاطمه خسروی,محمدحسن فتحی نسری,علیرضا وکیلی,سید جلال مدرسی,کوروش کیانفرد
همایشیازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش2025-09-17
محل برگزاری همایشکرمانشاه
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

تغییر در تولید گاز متان ممکن است به واسطه تغییر در نسبت و مقدار تولید اسیدهای چرب فرار خصوصاً اسید استیک، تغییر فعالیت و جمعیت پروتوزوایی شـــکمبه، باکتریهای تولید کننده هیدروژن و باکتریهای تولید کننده متان باشـــد. همچنین این ویژگی، گوارش پذیری و انرژی قابل متابولی سم مواد خوراکی در آزمای شات برون تنی را تحت تأثیر قرار داده ا ست. نتایج این تحقیق نشــان داد که روغن انار و روغن بذرک تأثیر به ســزایی بر کاهش تولید متان شــکمبهای داشــت و در عین حال بر تولید کل گازها، قابلیت هضم، انرژی قابل متابولیسم و پارامترهای تخمیر شکمبهای تاثیر منفی نداشته است. در تحقیق حاضر روغن انار در مقایسه با روغن بذرک و موننزین تاثیر مناسبی بر فرایندهای مهم شکمبهای داشته و تولید گازها و تولید گاز متان در شتر کمتر از گاو بوده است که به دلیل تفاوت در جمعیت میکروبی شکمبه آنها است و جمعیت متانوژنها در شتر کمتر از گاو است و این نشان-دهنده اختلاف عملکرد تخمیر شکمبهای در این دو گونه است

لینک ثابت مقاله