رزومه


همایون فرهنگ فر

همایون فرهنگ فر

استاد

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

سال تولد: ۱۳۴۶

رزومه
همایون فرهنگ فر

استاد همایون فرهنگ فر

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی | سال تولد: ۱۳۴۶ |

ارزیابی گونه مرتعی اشنان و یونجه در تغذیه شتر به روش های آزمایشگاهی، درون کیسه ای و درون تنی

نویسندگانمسعود دیدارخواه,سید احمد حسینی,محمدحسن فتحی نسری,سید همایون فرهنگ فر
نشریهتحقیقات کاربردی در علوم دامی
شماره صفحات67-76
شماره سریال۲
شماره مجلد۳۹
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۱
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

در مطالعه حاضر پس از ارزیابی تغذیه ای آزمایشگاهی و درون کیسه ای گونه اشنان و یونجه به منظور بررسی اثر جایگزینی اشنان با یونجه در عملکرد و فراسنجه های شیر شترهای پربازده نژاد سندی در یک آزمایش 42 روزه مورد پژوهش قرار گرفت. 18 نفر شتر شیری به صورت تصادفی در یکی از سه تیمار آزمایشی با سطوح مختلف اشنان قرار گرفتند : 1. تیمار آزمایشی شاهد( تیمار آزمایشی بدون اشنان) 2. تیمار آزمایشی با 50 % اشنان در جایگزین با یونجه 3. تیمار آزمایشی اشنان در جایگزینی با یونجه . در طول آزمایش میزان مصرف ماده خشک، تولید شیر به صورت روزانه ثبت شد. نتایج نشان داد مصرف ماده خشک روزانه با اضافه کردن اشنان به جیره آزمایشی به طور معنی داری کاهش یافت (0.05 P<). تولید شیر با کاهش میزان اشنان تمایل به افزایش داشت (P= 0.052). ترکیب شیر در تیمار های آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت. این پژوهش نشان داد که استفاده از گونه های مرتعی مانند اشنان در تغذیه شتر های شیری پر تولید می تواند علاوه بر حفظ عملکرد تولید، وابستگی تغذیه ای صنعت پرورش شتر شیری را به علوفه های مرتعی بیابانی مقاوم افزایش داد.

لینک ثابت مقاله