نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,سهیلا ابراهیمی,محمدحسن فتحی نسری |
---|---|
همایش | ششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
تاریخ برگزاری همایش | ۲۰۲۲-۱۰-۱۹ |
محل برگزاری همایش | کرمان |
شماره صفحات | ۰-۰ |
نوع ارائه | پوستر |
سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روش های درون کیسهای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه بهترتیب 9 / 11 ، 58 / 1 ، 85 / 5 ، 8 / 16 ، 64 / 8 و 37 / 2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69 / 309 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیهپذیری ماده خشک که در زمانهای صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 12 ، 16 ، 24 ، 48 و 72 ساع ت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a) ، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران بهترتیب 9 / 60 ، 1 / 23 و 05 / 0 بود. نتایج این مطالعه نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیهپذیری شکمبهای بالا میتواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژه ها: تولید گاز، تجزیهپذیری شکمبهای، گلبرگ زعفران.