اثر جایگزینی خارشتر با یونجه خشک جیره بر وضعیّت سامانه ی آنتیاکسیدانی خون شترهای پرواری

نویسندگانمحمدحسن فتحی نسری,نوید قوی پنجه,سید همایون فرهنگ فر,مجتبی افشین,سجاد خراشادی
همایشششمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۲-۱۰-۱۹
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف خارشتر در جیره بر وضعیّت سااامانهی آنتیاکساایدانی خااون شااتر ای در ااا رشد، تعداد 18 نفر اشی پرواری نژاد سندی )9 تا 10 ما ه با میانگین وزن اوّلیّااه 7±115 کیلااوگرم( در قالاا طاارح کاااماً تصادفی با سه تیمار ) ر یک با شش تکرار( مورد استفاده قرار گرفت . جیره ا با جایگزینی یونجه خشااک بااا علوفااه خارشاا تر فرموله شد و تیمار ای آزمایشی بهترتی اوی 0، 25 و 50 درصد خارشتر )بر اساس مادّهی خشک( بود. در طاای 150 روز آزمایش، شتر ا با جیرهی کاماً مخلوط دو بار در روز تغذیه شده و به صورت آزادانااه بااه آب و خااورا دسترساای داشااتند. نمونهگیری خون در روز ای 0، 75 و 150 دورهی آزمایش از طریااو وریااد ودار صااورت گرفاات. نتاااین نشااان داد افاازایش استفاده از خارشتر در جیره با کا ش غلظت مالوندیآلدئید پاسااما و افاازایش فرفیّاات کاا آنتیاکساایدانی و فعّالیّاات آناازی گلوتاتیونپراکساایداز مااراه بااود )05.0≤P(. مچنااین، فعّالیّاات آنزی ااای سوپراکسااید دیساا موتاز )075.0=P( و کاتااا ز )094.0=P( نیز با افزایش سطح جایگزینی خارشتر در جیرهی شتر ای پرواری تمای به افزایش داشت. در مجموع، یافتااه ای پژو ش اضر مؤیّد اثاارات مطلااوب اسااتفاده از خارشااتر )تااا سااطح 50 درصااد ماااده خشااک جیااره( باار تیویاات سااامانهی آنتیاکسیدانی شتر ای پرواری بود

لینک ثابت مقاله

کلیدواژه‌ها: آنتیاکسیدان، خارشتر، شتر پرواری، گیاهان شورپسند