رزومه


محمد حسن فتحی نسری

محمد حسن فتحی نسری

استاد

دانشکده: کشاورزی

گروه: علوم دامی

مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی

رزومه
محمد حسن فتحی نسری

استاد محمد حسن فتحی نسری

دانشکده: کشاورزی - گروه: علوم دامی مقطع تحصیلی: دکترای تخصصی |

تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنولی و فراسنجه های تولید گاز برون تنی برگ بید، چنار و سپیدار

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,محمدعلی بهروزی,محمدحسن فتحی نسری,نوید قوی پنجه
همایشیازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری همایش2025-09-17
محل برگزاری همایشکرمانشاه
شماره صفحات0-0
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هچکید هاین پژوهش ب همنظور تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنج شهای گوار نپذیری برو تنی برگ درختان بید، چنار غو سپیدار انجام شد. برگ درختان مورد نظر، در فصل پاییز به صورت خ شک از شهر با ستان از توابع شهر ستان فردوس در عخرا سان جنوبی جم آوری شد. تیمارهای آزمای شی شامل: -1 یونجه خ شک، -2 برگ بید، -3 برگ چنار و -4 برگ سپیدار هبودند. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمون شها پس از آسیاب شدن، بر اساس رو های استاندارد آزمایشگاهی تعیین و مقدار یگاز تول ندی در زما های صفر، 2 ، 4 ، 8 ، 16 ، 24 ، 48 ، 72 و 96 هساعت پس از انکوباسیون، انداز گیری شد. نتایج نشان داد هتیمارهای آزمای شی از نظر میزان پروتئین خام ب ترتیب به صورت یونجه خشک < برگ سپیدار < برگ بید < برگ چنار قرار ) گرفتند 001 0/ = م p ). همچنین، بیشترین و ک نتری میزان کل ترکیبات فنلی و تانن کل نیز به ترتیب در برگ درخت سپیدار ) و بید م شاهده شد 001 0/ = p ). پتان سیل تولید گاز (فرا سنجه ) b) برگ درختان با یونجه خ شک اختلافی ندا شت 574 0/ = p )، اما ثابت نرخ تجزیه (فراسنجه ن c ) آ نها پایی ) تر از یونجه خشک بود 001 0/ = ن p ). میزا تولید گاز متان در برگ درختان نمورد آزمایش پایی متر از یونجه خشک بود و ک ) ترین میزان متان نیز در برگ چنار مشاهده شد 0/014 = ه p ). ب طور کلی نتایج هاین آزمایش نشان داد برگ درختان مورد آزمایش، ب شویژه سپیدار، منبع غذایی مناسبی با میزان پروتئین و گوار پذیری طم یلوب ه ستند و م شتوان با اجرای تحقیقات بی نتر، از آ هها ب نعنوان جایگزین پایدار و مقرو هب هصرفه برای علوف های متداول

لینک ثابت مقاله