| نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,فاطمه خسروی,محمدحسن فتحی نسری,علیرضا وکیلی,سید جلال مدرسی,کوروش کیانفرد |
| همایش | یازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
| تاریخ برگزاری همایش | 2025-09-17 |
| محل برگزاری همایش | کرمانشاه |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
نرخ تولید متان در دام تحت تأثیر چندین عامل ا ست که شامل سطح خوراک م صرفی، نوع کربوهیدراتهای جیره، عمل
آوری خوراک، ا ضافه کردن لیپیدها یا یونوفورها به جیره و تغییر در فلور میکروبی شکمبه ا ست. افزودن چربیها یا ع صارههای
گیاهی حاوی تانن یا ساپونین به جیره به عنوان یک راهکار برای کاهش تولید متان در نشخوارکنندگان به تأیید رسیده ا ست.
در این مطالعه پودر پو ست انار به ن سبتهای 5 ،2,5و 7,5در صد ماده خ شک به سوب سترای پایه افزوده شد و میزان گازهای
مختلف، اسیدهای چرب فرار، جمعیت میکروبی و اسیدهای چرب در شکمبه مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که
پو ست انار در سطح 5در صد علاوه بر اینکه تولید کل گازها در ساعات پایانی تخمیر، قابلیت ه ضم و انرژی قابل متابولی سم را
در شـکمبه کاهش داد، توانسـت تولید گاز متان را بطور چشـمگیری کاهش دهد. همچنین افزودن پوسـت انار تولید اسـتات را
کاهش و تولید پروپیونات را افزایش داد و نسبت استات به پروپیونات را بطور چشمگیری بهبود بخشید. زیرا پوست انار علاوه بر
تانن، حاوی اسیدهای پلی فنولی، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها میباشد، که قادرند فعالیت متانوژنها را در شکمبه متوقف کنند
لینک ثابت مقاله