| نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,فاطمه خسروی,محمدحسن فتحی نسری,علیرضا وکیلی,سید جلال مدرسی,کوروش کیانفرد |
| همایش | یازدهمین کنگره ملی و سومین کنگره بین المللی علوم دامی ایران |
| تاریخ برگزاری همایش | 2025-09-17 |
| محل برگزاری همایش | کرمانشاه |
| شماره صفحات | 0-0 |
| نوع ارائه | پوستر |
| سطح همایش | داخلی |
چکیده مقاله
تغییر در تولید گاز متان ممکن است به واسطه تغییر در نسبت و مقدار تولید اسیدهای چرب فرار خصوصاً اسید استیک، تغییر
فعالیت و جمعیت پروتوزوایی شـــکمبه، باکتریهای تولید کننده هیدروژن و باکتریهای تولید کننده متان باشـــد. همچنین این
ویژگی، گوارش پذیری و انرژی قابل متابولی سم مواد خوراکی در آزمای شات برون تنی را تحت تأثیر قرار داده ا ست. نتایج این تحقیق
نشــان داد که روغن انار و روغن بذرک تأثیر به ســزایی بر کاهش تولید متان شــکمبهای داشــت و در عین حال بر تولید کل گازها،
قابلیت هضم، انرژی قابل متابولیسم و پارامترهای تخمیر شکمبهای تاثیر منفی نداشته است. در تحقیق حاضر روغن انار در مقایسه
با روغن بذرک و موننزین تاثیر مناسبی بر فرایندهای مهم شکمبهای داشته و تولید گازها و تولید گاز متان در شتر کمتر از گاو بوده
است که به دلیل تفاوت در جمعیت میکروبی شکمبه آنها است و جمعیت متانوژنها در شتر کمتر از گاو است و این نشان-دهنده
اختلاف عملکرد تخمیر شکمبهای در این دو گونه است
لینک ثابت مقاله