ارزیابی خصوصیات سیلویی و ارزش غذایی سیلاژ خوراک مخلوط بر پایه چغندر علوفه ای و اثر تغذیه آن بر عملکرد بره های نر افشار

نویسندگانمحمدحسن فتحی نسری,رضا خداوردی,حسن فضائلی,سید همایون فرهنگ فر
نشریهتولیدات دامی
شماره صفحات۱۵۱-۱۶۵
شماره سریال۲۶
شماره مجلد۲
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۴
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

استفاده‎از‎گیاهان‎زراعی‎مقاوم‎به‎خشکی‎مانند‎چغندر‎علوفه ‎ای‎در‎شرایط‎کمآبی ‎ ‎اجتنابناپذیر‎است.‎ ‎اینگونه‎محصولات‎دارای‎رطوبت‎بالایی‎هستند‎که‎نگهداری‎و‎ذخیر ‎ه‎آنها ‎ ‎را‎دشوار‎میسازد.‎سیلاژ‎ خوراک ‎مخلوط ‎ ‎میتواند ‎راهکار ‎مناسبی ‎برای ‎نگهداری ‎این ‎محصولات ‎باشد. ‎این ‎پژوهش ‎ ‎بهمنظور‎ ‎امکان ‎سنجی‎استفاده‎از‎سیلاژ‎خوراک‎مخلوط‎حاوی‎چغندر‎علوفهای‎حاوی‎25‎یا‎35‎درصد‎ماده‎خشک‎ در ‎تغذیه ‎بره ‎های ‎پرواری ‎به ‎روش ‎های ‎برون ‎تنی ‎و ‎درونتنی ‎انجام ‎شد. ‎ ‎بهمنظور ‎ارزیابی ‎خصوصیات‎ سیلویی‎سیلاژ‎خوراک‎مخلوط‎بر‎پایه ‎ ‎چغندر‎علوفهای‎و‎ارزش‎غذایی‎آن،‎دو‎جیره‎بره‎پرواری،‎حاوی‎دو‎ سطح‎25‎و ‎ ‎35‎درصد‎چغندر‎علوفهای(‎برحسب‎مادهی‎خشک،) ‎ ‎بهصورت‎خوراک‎مخلوط ‎ ‎بهمدت‎60‎روز‎ سیلو‎و‎ارزیابی‎شد‎و‎سپس‎جیره‎حاوی‎سطح‎25‎درصد‎چغندر‎علوفهای‎به‎دو‎شکل‎سیلاژ‎خوراک‎ مخلوط(‎سیلاژ‎60‎روزه)‎و‎جیره‎کاملاً‎مخلوط‎روزانه‎در‎دو‎گروه‎آزمایشی‎و‎در‎یک‎دوره‎70‎روزه،‎در‎ ‎تغذیه ‎برههای ‎پرواری ‎استفاده ‎شد. ‎افزای ‎ش ‎سطح ‎چغندر ‎علوفهای ‎سبب ‎کاهش ‎ ،pHپروتئین ‎خام،‎ پروتئین‎حقیقی‎و‎نشاسته‎سیلاژهای‎آزمایشی‎گردید. ‎ ‎بره ‎های‎تغذیهشده‎با‎سیلاژ‎خوراک‎مخلوط‎نسبت‎ به‎گروه‎شاهد،‎ماده‎خشک ‎ ‎بیشتر ‎ی‎مصرف‎کردند‎و‎سایر‎صفات‎عملکردی‎تفاوت‎معنیداری‎نشان‎ نداد.‎براساس‎نتایج‎به ‎دستآمده‎از‎این‎پژوهش،‎سیلاژ‎خوراک‎مخلوط‎حاوی ‎ ‎25‎درصد‎چغندر‎علوفهای‎ (براساس ‎ماده ‎ ‎خشک،) ‎از ‎ویژگیهای ‎تخمیری ‎و ‎پایداری ‎هوازی ‎ ‎مطلوبتری ‎برخوردار ‎بود ‎و ‎ ‎بهنظر‎ ‎میرسد‎بهتوان‎بدون ‎ ‎اینکه‎اثر‎منفی‎بر‎عملکرد‎و‎سلامت‎دام‎داشته‎باشد،‎در ‎ ‎تغذیه‎برههای‎نر‎پرواری‎ از‎آن‎استفاده‎نمود.‎ ‎

لینک ثابت مقاله

tags: بره‎پروار‎افشاری ‎ پایداری‎هوازی ‎ چغندر‎علوفه‎ای ‎ خصوصیات‎تخمیری ‎ سیلاژ‎خوراک‎مخلوط ‎