نویسندگان | محمدحسن فتحی نسری,رضا خداوردی,حسن فضائلی,سید همایون فرهنگ فر |
---|---|
نشریه | تولیدات دامی |
شماره صفحات | ۱۵۱-۱۶۵ |
شماره سریال | ۲۶ |
شماره مجلد | ۲ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۴ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
استفادهازگیاهانزراعیمقاومبهخشکیمانندچغندرعلوفه ایدرشرایطکمآبی اجتنابناپذیراست. اینگونهمحصولاتدارایرطوبتبالاییهستندکهنگهداریوذخیر هآنها رادشوارمیسازد.سیلاژ خوراک مخلوط میتواند راهکار مناسبی برای نگهداری این محصولات باشد. این پژوهش بهمنظور امکان سنجیاستفادهازسیلاژخوراکمخلوطحاویچغندرعلوفهایحاوی25یا35درصدمادهخشک در تغذیه بره های پرواری به روش های برون تنی و درونتنی انجام شد. بهمنظور ارزیابی خصوصیات سیلوییسیلاژخوراکمخلوطبرپایه چغندرعلوفهایوارزشغذاییآن،دوجیرهبرهپرواری،حاویدو سطح25و 35درصدچغندرعلوفهای(برحسبمادهیخشک،) بهصورتخوراکمخلوط بهمدت60روز سیلووارزیابیشدوسپسجیرهحاویسطح25درصدچغندرعلوفهایبهدوشکلسیلاژخوراک مخلوط(سیلاژ60روزه)وجیرهکاملاًمخلوطروزانهدردوگروهآزمایشیودریکدوره70روزه،در تغذیه برههای پرواری استفاده شد. افزای ش سطح چغندر علوفهای سبب کاهش ،pHپروتئین خام، پروتئینحقیقیونشاستهسیلاژهایآزمایشیگردید. بره هایتغذیهشدهباسیلاژخوراکمخلوطنسبت بهگروهشاهد،مادهخشک بیشتر یمصرفکردندوسایرصفاتعملکردیتفاوتمعنیدارینشان نداد.براساسنتایجبه دستآمدهازاینپژوهش،سیلاژخوراکمخلوطحاوی 25درصدچغندرعلوفهای (براساس ماده خشک،) از ویژگیهای تخمیری و پایداری هوازی مطلوبتری برخوردار بود و بهنظر میرسدبهتوانبدون اینکهاثرمنفیبرعملکردوسلامتدامداشتهباشد،در تغذیهبرههاینرپرواری ازآناستفادهنمود.
tags: برهپروارافشاری پایداریهوازی چغندرعلوفهای خصوصیاتتخمیری سیلاژخوراکمخلوط