| نویسندگان | محمدحسن فتحی نسری,رضا خداوردی,حسن فضائلی,سید همایون فرهنگ فر |
| نشریه | تولیدات دامی |
| شماره صفحات | 151-165 |
| شماره سریال | ۲۶ |
| شماره مجلد | ۲ |
| نوع مقاله | Full Paper |
| تاریخ انتشار | ۲۰۲۴ |
| رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
| نوع نشریه | چاپی |
| کشور محل چاپ | ایران |
| نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
استفادهازگیاهانزراعیمقاومبهخشکیمانندچغندرعلوفه ایدرشرایطکمآبی اجتنابناپذیراست.
اینگونهمحصولاتدارایرطوبتبالاییهستندکهنگهداریوذخیر هآنها رادشوارمیسازد.سیلاژ
خوراک مخلوط میتواند راهکار مناسبی برای نگهداری این محصولات باشد. این پژوهش بهمنظور
امکان سنجیاستفادهازسیلاژخوراکمخلوطحاویچغندرعلوفهایحاوی25یا35درصدمادهخشک
در تغذیه بره های پرواری به روش های برون تنی و درونتنی انجام شد. بهمنظور ارزیابی خصوصیات
سیلوییسیلاژخوراکمخلوطبرپایه چغندرعلوفهایوارزشغذاییآن،دوجیرهبرهپرواری،حاویدو
سطح25و 35درصدچغندرعلوفهای(برحسبمادهیخشک،) بهصورتخوراکمخلوط بهمدت60روز
سیلووارزیابیشدوسپسجیرهحاویسطح25درصدچغندرعلوفهایبهدوشکلسیلاژخوراک
مخلوط(سیلاژ60روزه)وجیرهکاملاًمخلوطروزانهدردوگروهآزمایشیودریکدوره70روزه،در
تغذیه برههای پرواری استفاده شد. افزای ش سطح چغندر علوفهای سبب کاهش ،pHپروتئین خام،
پروتئینحقیقیونشاستهسیلاژهایآزمایشیگردید. بره هایتغذیهشدهباسیلاژخوراکمخلوطنسبت
بهگروهشاهد،مادهخشک بیشتر یمصرفکردندوسایرصفاتعملکردیتفاوتمعنیدارینشان
نداد.براساسنتایجبه دستآمدهازاینپژوهش،سیلاژخوراکمخلوطحاوی 25درصدچغندرعلوفهای
(براساس ماده خشک،) از ویژگیهای تخمیری و پایداری هوازی مطلوبتری برخوردار بود و بهنظر
میرسدبهتوانبدون اینکهاثرمنفیبرعملکردوسلامتدامداشتهباشد،در تغذیهبرههاینرپرواری
ازآناستفادهنمود.
لینک ثابت مقاله