اثر منبع و توازن آنیون و کاتیون جیره بر غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه گاو خشک به روش Bach culture

Authorsسیداحسان غیاثی,یاسر فیض داربرآبادی,محمدباقر منتظرتربتی
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۰-۱۶
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

برای بررسی اثر منبع و توازن آنیون – کاتیون جیره گاوخشک بر غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه ابتدا جیره پایه بر اساس احتیاجات گاو خشک تهیه گردید. در مرحله بعد غلظت عناصر کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم ، کلر، فسفر و گوگرد در جیره پایه تعیین شد و توازن آنیون – کاتیون جیره پایه محاسبه شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار و 15 تکرار انجام شد. مکمل‌های آنیونی سولفات کلسیم نیم آبه(CSW)، اسید سولفوریک(HS)، اسید فسفریک(HP) و فسفات آمونیوم مونو بازیک(NHP) و سطوح مختلف توازن آنیون – کاتیون (66/5-، 33/11- و 17- (میلی¬اکی¬والان بر کیلوگرم ماده خشک) ) مورد استفاده قرار گرفت. هر تیمارشامل یک سطح توازن آنیون–کاتیون و یک منبع مکمل گوگرد و یک منبع مکمل فسفر بود که بر اساس نسبت احتیاجات هر عنصر در جدول احتیاجات بالانس گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر اسیدیته شکمبه و غلظت نیتروژن آمونیاکی در زمان¬های مختلف انکوباسیون توازن معنی¬دار آماری داشتند (p<0.05). به طوریکه تیمار حاوی توازن آنیون – کاتیون 17- میلی¬اکی¬والان تامین شده از دو منبع CSW و NHP از طریق افزایش pH و کاهش تولید نیتروژن آمونیاکی باعث بهبود شرایط تخمیر شکمبه شد.

Paper URL

tags: توازن آنیون – کاتیون، اسیدیته شکمبه، منبع مکمل گوگردی و فسفری، نیتروژن آمونیاکی