اثر سطوح والین بر شاخص¬های بیوشیمیایی خونی جوجه گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی تفاله گوجه¬فرنگی

Authorsسید جواد حسینی واشان,ابوالفضل حاجی زاده,نظر افضلی,سیداحسان غیاثی
Conference Titleنهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۱-۰۹-۱۵
Event Placeساری
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

هدف از آزمایش، ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف والین بر شاخص¬های بیوشیمیایی خونی جوجه¬های گوشتی سویه¬راس تغذیه¬شده با جیره حاوی تفاله گوجه¬فرنگی بود. تعداد 330 قطعه جوجه¬گوشتی یک¬روزه در¬قالب کاملاً¬تصادفی با آرایش فاکتوریل¬3*2¬ شامل دو ¬سطح 0¬و¬6 درصد تفاله گوجه¬فرنگی و سه ¬سطح 90، 100¬و¬110 درصد والین توصیه¬شده دفترچه راهنمای سویه¬راس 308 در تعداد 30¬واحد آزمایشی توزیع شدند. هر¬تیمار شامل¬-5¬تکرار و¬11¬قطعه جوجه در¬هر تکرار بود. جوجه¬ها به¬مدت 42¬ روز با سه ¬دوره تغذیه¬ای¬10-1؛¬24-11¬و¬42-25¬روزگی تغذیه شدند. داده¬های عملکردی افزایش¬وزن و میزان¬مصرف خوراک در دوره¬های¬آزمایشی رکوردبرداری شد و ضریب¬تبدیل خوراک برای دوره¬های¬مذکور محاسبه گردید. تحلیل یافته¬ها نشان ¬داد، در¬هیچ¬یک از دوره¬های ¬آزمایشی اثرات¬ متقابل والین و تفاله گوجه¬فرنگی و اثرات ¬اصلی والین و تفاله گوجه¬فرنگی بر¬غلظت¬ HDL، پروتئین-تام، اسید¬اوریک، گلوکز و AST نداشت. اثرات¬ متقابل والین و تفاله گوجه¬فرنگی بر¬غلظت کلسترول، LDL، ALT ، آلبومین و تری¬گلیسرید معنی-دار گردید. غلظت کلسترول و LDL در سطح¬ صفر تفاله گوجه¬فرنگی و 110 والین در¬مقایسه با¬ سطح 6 تفاله گوجه¬فرنگی و 110 والین افزایش¬ یافت (05/0>P). غلظت تری¬گلیسرید¬خون نیز در تیمار¬صفر تفاله گوجه¬فرنگی و 100 والین در¬مقایسه با سطح¬صفر تفاله گوجه¬فرنگی و 110 والین بالاتر بود. میزان فعالیت آنزیم¬ALT و¬غلظت آلبومین نیز در تیمار سطح¬6 تفاله گوجه¬فرنگی و¬110 والین در¬مقایسه با تیمار سطح¬6 تفاله گوجه¬فرنگی و¬90 والین افزایش یافت. براساس یافته¬های آزمایش¬حاضر، استفاده از تفاله گوجه¬فرنگی و والین باعث کاهش لیپیدهای خونی و فعالیت آنزیم¬های کبدی می¬شود و در¬جیره جوجه گوشتی، استفاده از تفاله گوجه¬فرنگی به همراه والین تا سطح 6 و 100 درصد توصیه می¬شود.

Paper URL

tags: آلبومین، اسید آمینه، تفاله گوجه¬فرنگی، کلسترول، والین