Authors | سید جواد حسینی واشان,ستاره عابدی,سید همایون فرهنگ فر,سیداحسان غیاثی |
---|---|
Journal | تحقیقات تولیدات دامی |
Page number | ۱۳-۲۴ |
Serial number | ۸ |
Volume number | ۳ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۱۹ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Electronic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد، خصوصیات لاشه، شاخصهای خونی، ریختشناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه روغن کلزا بود. در این آزمایش از تعداد 120 قطعه جوجه خروس یکروزه سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلیگرم در کیلوگرم عصاره پوست انار بود. تمامی جیرهها در دوره آغازین دارای چهار درصد روغن کلزا و در دوره رشد و پایانی دارای شش درصد روغن کلزا بودند. تحلیل دادهها نشان داد عصاره پوست انار بر صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک اثر نداشت. سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس (22/0 در برابر 11/0 درصد) و کاهش وزن نسبی چربی بطنی (92/0 در برابر 93/1 درصد)، کلسترول (95/147 در برابر mg/dL 78/155) و LDL (45/44 در برابر mg/dL36/53) پلاسمای خون شد (05/0>P). سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد، فعالیت آنزیمهای لاکتات دهیدروژناز (1111 در برابر u/L2182) و آسپارتات آمینوترانسفراز (210 در مقابل u/L 239( خون را کاهش داد (05/0>P). کیفیت گوشت در دوره نگهداری (85/0 در برابر ng/g99/0)، ارتفاع پرز (1245 در برابر 1027 میکرومتر) و نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز (74/6 در برابر 05/5) ناحیه ژژنوم جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (05/0>P). بنابراین افزودن عصاره پوست انار در سطح 600 میلیگرم در کیلوگرم بدون تاثیر بر عملکرد سبب بهبود ماندگاری گوشت، ریختشناسی ژژنوم و کاهش لیپیدهای خون جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا میشود.
tags: ارتفاع پرز، عصاره پوست انار،، کلسترول، ژژنوم ، مالون دی آلدئید