Authors | محسن مجتهدی,سیدمرتضی وقارسیدین,محمدحسن فتحی نسری,سیداحسان غیاثی |
---|---|
Journal | تولیدات دامی |
Page number | ۴۸۷-۴۹۷ |
Serial number | ۲۱ |
Volume number | ۴ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۱۹ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
هدف از این آزمایش، بررسی ظرفیت بافری چند مخلوط بافری و تأثیر آنها بر فراسنجههای تخمیر و هضم شکمبهای در شرایط برونتنی بود. به همین منظور پنج مخلوط بافری شامل: 1) ترکیب حاوی 15 درصد بیکربناتسدیم + 15 درصد اکسیدمنیزیم + 35 درصد کربناتمنیزیم + 35 درصد بنتونیتسدیم؛ 2) ترکیب حاوی 35 درصد بیکربناتسدیم + 35 درصد اکسیدمنیزیم + 15 درصد کربناتمنیزیم + 15 درصد بنتونیتسدیم؛ 3) ترکیب حاوی 20 درصد بیکربناتسدیم + 40 درصد اکسیدمنیزیم + 20 درصد کربناتمنیزیم + 20 درصد بنتونیتسدیم؛ 4) ترکیب حاوی 40 درصد بیکربناتسدیم + 20 درصد اکسیدمنیزیم + 20 درصد کربناتمنیزیم + 20 درصد بنتونیتسدیم؛ و 5) ترکیب حاوی 16 درصد کربناتسدیم + 35 درصد اکسیدمنیزیم + 22 درصد کربناتمنیزیم + 5 درصد بنتونیتسدیم و 22 درصد پتاسیم فسفات منوبازیک، تهیه شد. ظرفیت بافری و شاخص ارزش بافری اندازه گیری شد. سپس تأثیر مخلوطهای بافری بر پتانسیل تولید گاز، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی و ماده خشک ناپدید شده در شرایط آزمایشگاهی (IVDMD) بررسی گردید. مقدار ظرفیت و شاخص ارزش بافری ترکیب 2 بیشتر از سایر ترکیبات بافری بود (0/05>P). ترکیب بافری 4 سبب افزایش تولید گاز شد (0/05>P). مقدار IVDMD در بین ترکیبات بافری یکسان بود و تنها ترکیب بافری 4 و 1 با یکدیگر اختلاف داشتند (0/05>P). استفاده از ترکیب بافری 2 سبب افزایش pH محیط کشت شد (0/05>P). در کل نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ترکیب بافری 2 میتواند نقش مؤثری در جلوگیری از افت pH و به تبع آن کاهش اسیدوز داشته باشد.
tags: سیدوز اسیدیته شکمبه تخمیر برون تنی ظرفیت بافری قابلیت هضم مخلوط بافری