بررسی و مقایسه ارزش تغذیه ای، فعالیت آنتی اکسیدانی و فراسنجه های هضم برون تنی دانه و کنجاله پسته کوهی

Authorsسید همایون فرهنگ فر,فاطمه گنجی,مسلم باشتنی,سیداحسان غیاثی,حسین نعیمی پوریونسی
Journalپژوهش های تولیدات دامی
Page number۶۱-۷۱
Serial number۱۲
Volume number۳۲
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۱
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

چکیده بهمنظور بررسی کینتیک تولید گاز در دانه و کنجاله پسته کوهی )بنه(، تولید گاز متان و تجزیهپذیری ظاهری ماده خشک از آزمایشهای تولید گاز و culture Batch استفاده شد. تولید گاز نمونهها در زمانهای 2 ،4 ،6 ،8 ،12 ،24 ،48 ،22 ،66 و 121 ساعت پس از انکوباسیون اندازهگیری و فراسنجههای تولید گاز، دیاکسید کربن، متان، زمان متناظر با نصف بیشینه تولید گاز )5.0 t )و فراسنجههای محاسباتی نظیر پروتئین میکروبی، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی متابولیسمی آنها برآورد شد. بر اساس نتایج بهدستآمده بین دانه و کنجاله بنه بهلحاظ ترکیب شیمیایی اختالف آماری معنیداری وجود داشت )10/1<p .) هرچند در رابطه با ترکیبات فنولی کل اختالف معناداری مشاهده نشد، ولی میزان تانن متراکم دانه باالتر از کنجاله بهدست آمد )1111/1 < p .)کنجاله بنه باالترین نرخ تولید گاز را داشت )118/1<p .)تعداد مول متان تولیدی در 24 ساعت انکوباسیون دارای تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی بود. در مقایسه با کنجاله بنه، دانه بنه کمترین میزان متان تولیدی را بهخود اختصاص داد )111/1<p .)غلظت کل اسیدهای چرب فرار در دانه بنه نسبت به کنجاله بنه کاهش یافت )118/1<p .)باالترین میزان توده میکروبی در دانه بنه مشاهده شد )1113/1<p .)ضریب تفکیک در دانه و کنجاله بنه بهترتیب برابر با 48/6 و 62/2 بود. نتایج تحقیق بیانگر آن است که دانه و کنجاله بنه از پتانسیل هضمی نسبتاً خوبی برخوردار هستند و در صورت داشتن یک برنامهریزی مناسب میتوان از آن در جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده کرد.

Paper URL

tags: تخمیر شکمبه، تولید گاز، دانه بنه، کنجاله بنه