بررسی بیماری آنتروتوکسمی در شترمرغ، علل و پیشگیری و درمان

Authorsسید جواد حسینی واشان,سیدمحمد میر بهبهانی,محسن مجتهدی,سید همایون فرهنگ فر,سید عبدالله حسینی
Conference Titleاولین همایش ملی علوم کشاورزی و زیست محیطی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۱-۳۰
Event Placeاهواز
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

چکیده شترمرغ پرندهای است که پرورش آن با هدف تولید گوشت، پر و چرم انجام میشود و دارای فواید اقتصادی قابل توجه می- باشد. بیماریهای گوارشی به عنوان شایعترین بیماریها در مزارع پرورش شترمرغ میباشند. عواملی مانند تغذیه نامناسب و عدم رعایت بهداشت در گسترش ضایعات ناشی از این بیماریها که عمدتاً به واسطهی باکتریها ایجاد میشوند، مؤثر هستند. بیماری آنتروتوکسمی سالانه ضررهای قابل توجهی را برای پرورشدهندگان در پی دارد. باکتریهایی از قبیل اشریشیاکلی، کمپیلوباکتر ژژونی، زودوموناس آروجینوسا، سالمونلا و کلستریدیوم در بروز بیماریهای گوارشی در شترمرغ نقش دارند. آنتریت ناشی از کلستریدیوم پرفرینجنس و کلستریدیوم دیفیسیل در جوجههای شترمرغ رایج است که عمدتاً در سنین زیر سه ماهگی بروز میکنند؛ بنابراین تشخیص باکتریهایی که در شیوع این بیماری دخیل هستند و واکسیناسیون گله علیه این باکتریهای مضر، بهبود بازدهی اقتصادی مزارع پرورش شترمرغ را در پی خواهد داشت. هدف از این مقاله بررسی علل بروز آنتروتوکسمی و ارائه راهکارهایی جهت پیشگیری و درمان این بیماری میباشد

Paper URL

tags: آنتریت، دستگاه گوارش، کلستریدیوم