اثر عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد و ریخت شناسی ایلئوم بلدرچین ژاپنی

Authorsسید جواد حسینی واشان,سیده زهرا سروش,نظر افضلی,علی اله رسانی
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۰-۱۶
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات افزودن عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد و ریخت‌شناسی ایلئوم بلدرچین ژاپنی اجرا شد. در این آزمایش درمجموع 528 قطعه بلدرچین ژاپنی 1روزه در قالب طرح کاملا تصادفی به 6تیمار، 4تکرار و 22 قطعه بلدرچین در هر تکرار اختصاص یافتند. آزمایش 35 روز به طول کشید. تیمارهای آزمایشی شامل T1 : شاهد، T2: سطح 400 میلی گرم عصاره برگ زیتون، T3: سطح 5/2 درصد روغن زیتون، T4: سطح 5/2 درصد روغن زیتون و 400 میلی¬گرم عصاره برگ زیتون ، T5: سطح 5 درصد روغن زیتون و T6: سطح 5 درصد روغن زیتون و 400 میلی¬گرم عصاره برگ زیتون بودند. در پایان آزمایش از هر تکرار 2 پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شد. یک سانتی‌متر از قسمت میانی ایلئوم برای ارزیابی هیستومورفولوژی بریده شد. نتایج آزمایش نشان داد که اضافه وزن به طور معنی‌داری در جیره حاوی 5% روغن زیتون نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/ >P ). جوجه‌های تغذیه شده با 2.5 درصد روغن زیتون کمترین خوراک مصرفی را نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/ >P ). هیستومورفولوژی ایلئوم نشان داد که عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در پرنده‌های دریافت کننده 2.5 و 5% روغن زیتون نسبت به تیمار شاهد به ترتیب کاهش و افزایش یافت (05/ >P ). یافته‌های حاضر پیشنهاد می‌کند که گنجاندن روغن زیتون تا سطح 5 درصد به جیره بلدرچین، اثرات مفیدی بر عملکرد پرنده دارد.

tags: عصاره، روغن، ایلئوم، بلدرچین، هیستومورفولوژی ، پرز