Authors | سید جواد حسینی واشان,فائزه احمدزاده,نظر افضلی,علی اله رسانی |
---|---|
Conference Title | پنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۹-۱۰-۱۶ |
Event Place | کرمان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره کککش و مومیایی بر عملکرد رشد، و شاخص¬های خونی جوجه گوشتی انجام پذیرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به شکل فاکتوریل3*3 با 3 سطح مومیایی (سطوح 0، 20 و 40 میلی¬گرم در لیتر آب ) و 3 سطح عصاره کککش بیابانی (0، 100 و 200 میلی¬گرم در کیلوگرم جیره) 4 تکرار و10 واحد آزمایشی در هر تکرار طراحی و اجرا شد. جوجه¬ها به مدت 42 روز با جیره پایه حاوی انرژی و پروتئین مشابه تغذیه شده و از آب یکسانی برای همه جوجه¬ها استفاده شد. در پایان دوره آزمایش، دو قطعه جوجه از هر تکرار خونگیری شد و شاخص¬های خونی شامل غلظت لیپیدهای خون، پروتئین تام و میزان فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز با استفاده از کیت¬های بیوشیمیایی شرکت پارس آزمون و دستگاه طیف سنجی نوری خودکار تعیین شد. در این پژوهش هیچگونه تغییر معنیداری در غلظت پروتئین تام، تری¬گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی بالا خون جوجه¬های گوشتی مصرف کننده جیره¬های مختلف آزمایشی، در مقایسه با شاهد مشاهده نگردید ولی سطح 100 میلیگرم عصاره کککش بیابانی به تنهایی باعث کاهش معنی-دار کلسترول خون در مقایسه با شاهد گردید. همچنین سطح 100 کک کش به تنهایی و به همراه 20 میلیگرم مومیایی در لیتر آب باعث کاهش معنی داری غلطت LDL در مقایسه با شاهد شد و سطح 40 میلی¬گرم مومیایی نیز میزان فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز را کاهش داد. در نتیجه افزودن عصاره کککش و مومیایی به جیره جوجه گوشتی باعث کاهش کلسترل و چربی مضر خون می¬شود.
tags: کک کش، آنزیم کبدی، کلسترول، جوجهﮔﻮﺷﺘﻲ