اثرضایعات توت خشک و آنزیم بر عملکرد و شاخص¬های لاشه در جوجه¬های گوشتی تجاری

Authorsسید جواد حسینی واشان,محسن مجتهدی,مریم فنودی,احمد رضا راجی
Conference Titleپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۱۰-۱۶
Event Placeکرمان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

این مطالعه به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف ضایعات توت خشک و آنزیم بر عملکرد و شاخصهای لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با تعداد 320 قطعه جوجه یکروزه سویه راس 308 در 8 تیمار شامل 4 سطح توت ) 0-5 / 2-5-5 / 7 ( و دو سطح آنزیم ) 0-1 / 0( با 4 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار انجام شد. در سن 42 روزگی پس از کشتار، وزن اجزای لاشه به صورت درصدی از وزن بدن محاسبه شد. نتایج نشان داد افزودن ضایعات توت به جیره جوجههای گوشتی باعث افزایش مصرف خوراک در تیمار 5 / 7 درصد ضایعات توت در مقایسه با 5 / 2 درصد ضایعات توت در دوره آغازین ) 0-10 روزگی( شد) 05 / 0 > P (. شاخص ضریبتبدیل خوراک تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد ( 05 / 0 < P (. اثرات اصلی ضایعات توت و آنزیم بر اجزای لاشه نشان داد ضایعات توت در بورس و سینه اختلاف معنیداری در بین تیمارهای شاهد و 5 درصد ضایعات توت مشاهده میشود) 05 / 0 > P (. در سایر اجزا این اختلاف مشاهد نشد ولی هنگامی که از 5 / 2 درصد ضایعات توت استفاه شد وزن لاشه بیشتر از سایر تیمارها بود) 05 / 0 < P (. در اثرات اصلی آنزیم در چربی بدن و ران اختلاف معنیداری در سطوح مختلف آنزیم مشاهده شد ولی در سایر اجزا اختلافی مشاهده نشد. بنابراین نتایج نشان داد با توجه به اثرات مثبت ضایعات توت بر عملکرد جوجه گوشتی، می توان از آن تا سطح 5 / 7 درصد در جیره استفاده نمود.

tags: راندمان لاشه، جوجه گوشتی چربی بطنی، ضریب تبدیل.