بررسی اثرات پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای و آنزیم‌های برون‌زاد در جیره بر گوارش‌پذیری و عملکرد روده جوجه‌های گوشتی

Authorsسید جواد حسینی واشان,زهره سیدی
Conference Titleچهارمین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی با محوریت تنش های محیطی
Holding Date of Conference۲۰۲۴-۱۲-۱۸
Event Placeبیرجند
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

چکیده پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای (NSP ) در برگیرنده دامنه وسیعی از مولکول‌های پلی‌ساکاریدی هستند که فاقد پیوند آلفا- گلوکان می‌باشند. این ترکیبات همراه با لیگنین از ترکیبات عمده دیواره سلولی بوده و به عنوان الیاف جیره شناخته می‌شوند. آن‌ها با برخی از پروتئین‌های جیره یا مواد مغذی انرژی‌زا در تغذیه جوجه‌های گوشتی مرتبط هستند. آنزیم‌های برون‌زاد که بر NSP اثر می‌گذارند، گاهی در تولید جوجه‌های گوشتی با هدف افزایش گوارش¬پذیری مواد مغذی و در نتیجه افزایش عملکرد جوجه‌های گوشتی در صنعت تولید مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطالعه سعی شده است تغییراتی را که در دستگاه گوارش طی تغذیه پرنده با جیره حاویNSP محلول و نامحلول در آب رخ می‌دهد و تأثیر NSPase بر آن‌ها را از نظر چگونگی عملکرد و یا کمک به حیوان برای غلبه بر چالش‌ها و مسائل آن بررسی کند.

Paper URL

tags: آنزیم‌های برون‌زاد، جوجه‌ گوشتی، NSP