Authors | سید جواد حسینی واشان,فروغ شاهسونی,افضلی نظر |
---|---|
Journal | تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک |
Page number | ۳۱-۴۰ |
Serial number | ۳۲ |
Volume number | ۱ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۱۹ |
Journal Grade | ISI |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
آب پنیر از جمله ضایعات صنایع لبنی است که سالیانه حجم زیادی از آن دور ریخته می شود و آلودگی محیط زیست را در پی دارد از همین رو، توجه به این منبع غنی از باکتر یهای مفید می تواند کمک بزرگی را به کاهش آلودگی محیطی و استفاده در صنعت دام و طیور را به همره داشته باشد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثرات آ بپنیر و پر وبیوتیک تجاری برعملکرد، فراسنج ههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 250 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه راس 308 به طور مساوی در قالب طرح کاملا تصادفی در 25 واحد آزمایشی شامل 5 تیمار، 5 تکرار توزیع شدند. جیر ههای آزمایشی شامل شاهد، آب پنیر)در سه سطح 4، 8 و 10 درصد( و سطح 1/ 0 درصد مولتی بهسیل 100 )توصیه شده کارخانه( بود. تحلیل داد هها نشان داد افزودن آ بپنیر در سطح چهار درصد ضریب تبدیل خوراک را در دوره آغازین و پایانی پرورش کاهش داد ) 05 / P>0 (. در دوره رشد افزودن چهار و هشت درصد آ بپنیر باعث افزایش وزن بدن در مقایسه با سطح 10 درصد آ بپنیر شد) 05 / P>0 ( در حال یکه در 35 روزگی عیار پادتن علیه گلبول قرمز با افزودن 4 درصد آب پنیر بالاترین و در 42 روزگی سطح 4 و 8 درصد آ بپنیر نسبت به شاهد بالاترین عیار پادتن کل را نشان دادند ) 05 / P>0 ( عیار ایمنوگلوبین M و G در 35 و 42 روزگی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. سطح 8 درصد آب پنیر غلظت کلسترول و پروبیوتیک و سطوح 4 و 8 آب پنیر LDL سرم خون را در مقایسه با شاهد کاهش دادند ) 05 / .)P≥0 سطح 8 درصد آ بپنیر موجب افزایش عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در مقایسه با شاهد شد ) 05 / P>0 (. آ بپنیر و مولتی بهسیل باعث افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس و کاهش درصد چربی بطنی در مقایسه با گروه شاهد شد ) 05 / P>0 (. در کل، یافته های این پژوهش نشان داد که آب پنیر را تا سطح 10 درصد بدون اثر منفی بر عملکرد رشد پرنده و شاخص های خونی م یتوان استفاده نمود ولی افزودن در سطح 4 درصد می تواند باعث کاهش کلسترول، ضریب تبدیل و بهبود پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی گردد.
tags: آب پنیر، ارتفاع پرز، ضریب تبدیل غذایی، عیار پادتن، کلسترول