ارزیابی عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با آب پنیر و پروبیوتیک

Authorsسید جواد حسینی واشان,فروغ شاهسونی,افضلی نظر
Journalتحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
Page number۳۱-۴۰
Serial number۳۲
Volume number۱
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۱۹
Journal GradeISI
Journal TypeTypographic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

آب پنیر از جمله ضایعات صنایع لبنی است که سالیانه حجم زیادی از آن دور ریخته می شود و آلودگی محیط زیست را در پی دارد از همین رو، توجه به این منبع غنی از باکتر یهای مفید می تواند کمک بزرگی را به کاهش آلودگی محیطی و استفاده در صنعت دام و طیور را به همره داشته باشد. بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثرات آ بپنیر و پر وبیوتیک تجاری برعملکرد، فراسنج ههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی انجام شد. تعداد 250 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه راس 308 به طور مساوی در قالب طرح کاملا تصادفی در 25 واحد آزمایشی شامل 5 تیمار، 5 تکرار توزیع شدند. جیر ههای آزمایشی شامل شاهد، آب پنیر)در سه سطح 4، 8 و 10 درصد( و سطح 1/ 0 درصد مولتی بهسیل 100 )توصیه شده کارخانه( بود. تحلیل داد هها نشان داد افزودن آ بپنیر در سطح چهار درصد ضریب تبدیل خوراک را در دوره آغازین و پایانی پرورش کاهش داد ) 05 / P>0 (. در دوره رشد افزودن چهار و هشت درصد آ بپنیر باعث افزایش وزن بدن در مقایسه با سطح 10 درصد آ بپنیر شد) 05 / P>0 ( در حال یکه در 35 روزگی عیار پادتن علیه گلبول قرمز با افزودن 4 درصد آب پنیر بالاترین و در 42 روزگی سطح 4 و 8 درصد آ بپنیر نسبت به شاهد بالاترین عیار پادتن کل را نشان دادند ) 05 / P>0 ( عیار ایمنوگلوبین M و G در 35 و 42 روزگی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. سطح 8 درصد آب پنیر غلظت کلسترول و پروبیوتیک و سطوح 4 و 8 آب پنیر LDL سرم خون را در مقایسه با شاهد کاهش دادند ) 05 / .)P≥0 سطح 8 درصد آ بپنیر موجب افزایش عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در مقایسه با شاهد شد ) 05 / P>0 (. آ بپنیر و مولتی بهسیل باعث افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس و کاهش درصد چربی بطنی در مقایسه با گروه شاهد شد ) 05 / P>0 (. در کل، یافته های این پژوهش نشان داد که آب پنیر را تا سطح 10 درصد بدون اثر منفی بر عملکرد رشد پرنده و شاخص های خونی م یتوان استفاده نمود ولی افزودن در سطح 4 درصد می تواند باعث کاهش کلسترول، ضریب تبدیل و بهبود پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی گردد.

Paper URL

tags: آب پنیر، ارتفاع پرز، ضریب تبدیل غذایی، عیار پادتن، کلسترول