Authors | سید جواد حسینی واشان,سیده زهرا سروش,نظر افضلی,علی اله رسانی |
---|---|
Journal | پژوهش های تولیدات دامی |
Page number | ۱۱-۲۱ |
Serial number | ۱۱ |
Volume number | ۲۸ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۲۰ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Electronic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات افزودن عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، ریختشناسی ایلئوم و گوارش¬پذیری مواد در مغذی بلدرچین ژاپنی اجرا شد. در این آزمایش درمجموع 528 قطعه بلدرچین ژاپنی 1روزه بصورت آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملا تصادفی به 6 تیمار، 4 تکرار و 22 قطعه بلدرچین در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح عصاره برگ زیتون (صفر و 400 میلی¬گرم) و سه سطح روغن زیتون (صفر، 5/2 و 5 درصد) بود. در پایان آزمایش از هر تکرار 2 پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شد. یک سانتیمتر از قسمت میانی ایلئوم برای ارزیابی بافتشناسی جدا شد. نتایج آزمایش نشان داد جوجه¬های تغذیه شده با سطح 5 درصد روغن زیتون در مقایسه با گروه شاهد از اضافه وزن بالاتری برخوردار بودند (05/0>P). جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 5/2 درصد روغن زیتون کمترین خوراک مصرفی را نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0>P). روغن زیتون و عصاره برگ زیتون بر وزن نسبی اجزای لاشه تاثیری نداشت. عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در پرندههای تغذیه شده با سطوح 5/2 و 5 درصد روغن زیتون نسبت به گروه شاهد به ترتیب کاهش و افزایش یافت (05/0>P). گوارش پذیری پروتئین، خاکستر، چربی، فسفر و انرژِی در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی به طور معنیداری پایین¬تر بود (05/0>P) بیشترین گوارش پذیری ظاهری فیبر مربوط به جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد روغن زیتون و تیمار حاوی 400 میلیگرم عصاره برگ زیتون بود (05/0>P). تغذیه بلدرچین با تیمار حاوی 5 درصد روغن زیتون و تیمار 5 درصد روغن زیتون به همراه 400 میلیگرم عصاره برگ، بیشترین گوارش پذیری کلسیم و انرژی را نشان دادند (05/0>P). یافتههای حاضر پیشنهاد میکند که گنجاندن روغن زیتون تا سطح 5 درصد به جیره بلدرچین و عصاره برگ زیتون تا سطح 400 میلی¬گرم در کیلوگرم جیره، اثرات مفیدی بر عملکرد، ریختشناسی ایلئوم و گوارش¬پذیری مواد مغذی پرنده دارد
tags: ارتفاع پرز، ایلئوم، ضریب گوارش¬پذیری پروتئین و چربی تبدیل خوراک،