اثر جایگزینی یونجه جیره با برگ زرشک بر صفات عملکردی و شاخص‌های خونی شترمرغ

Authorsسید جواد حسینی واشان,مجتبی افشین,نظر افضلی,َALi
Journalتحقیقات تولیدات دامی
Page number۸۳-۹۲
Serial number۱۱
Volume number۳
Paper TypeFull Paper
Published At۲۰۲۲
Journal GradeScientific - research
Journal TypeElectronic
Journal CountryIran, Islamic Republic Of
Journal Indexisc

Abstract

اثر جایگزینی جیره­ای یونجه با برگ زرشک بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی شترمرغ­های پرواری با استفاده از 20 قطعه جوجه شترمرغ پرواری (از سن دو تا هفت ماهگی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (بدون برگ زرشک)، 2) جایگزینی 25 درصد یونجه با برگ زرشک، 3) جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک، 4) جایگزینی 75 درصد یونجه با برگ زرشک، و 5) جایگزینی 100 درصد یونجه با برگ زرشک، بودند. نتایج نشان داد، با افزایش درصد جایگزینی برگ زرشک در جیره، ماده­ خشک مصرفی افزایش یافت (05/0P<). جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک سبب افزایش وزن روزانه در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). در کل دوره، ضریب تبدیل خوراک شترمرغ‌ها در جیره با نسبت جایگزینی 50 درصد، کمتر از جیره با نسبت جایگزینی 100 درصد برگ زرشک بود (05/0P<). بالاترین غلظت گلوکز در 90 و 210 روزگی به ترتیب 33/191 و 30/ 193 میلی‌گرم در دسی‌لیتر در جیره شاهد مشاهده شد (05/0P<). جایگزینی 50، 75 و 100 درصد یونجه با برگ زرشک سبب کاهش معنی­دار غلظت آلانین­آمینوترانسفراز پلاسما در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). ­نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان می‌دهد جایگزینی 50 درصدی یونجه با برگ زرشک در جیره شترمرغ­های پرواری قابل توصیه است.

Paper URL

tags: برگ زرشک عملکرد شاخص‌های خونی شترمرغ یونجه