Authors | سید جواد حسینی واشان,مجتبی افشین,نظر افضلی,َALi |
---|---|
Journal | تحقیقات تولیدات دامی |
Page number | ۸۳-۹۲ |
Serial number | ۱۱ |
Volume number | ۳ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۲۲ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Electronic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
اثر جایگزینی جیرهای یونجه با برگ زرشک بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی شترمرغهای پرواری با استفاده از 20 قطعه جوجه شترمرغ پرواری (از سن دو تا هفت ماهگی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (بدون برگ زرشک)، 2) جایگزینی 25 درصد یونجه با برگ زرشک، 3) جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک، 4) جایگزینی 75 درصد یونجه با برگ زرشک، و 5) جایگزینی 100 درصد یونجه با برگ زرشک، بودند. نتایج نشان داد، با افزایش درصد جایگزینی برگ زرشک در جیره، ماده خشک مصرفی افزایش یافت (05/0P<). جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک سبب افزایش وزن روزانه در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). در کل دوره، ضریب تبدیل خوراک شترمرغها در جیره با نسبت جایگزینی 50 درصد، کمتر از جیره با نسبت جایگزینی 100 درصد برگ زرشک بود (05/0P<). بالاترین غلظت گلوکز در 90 و 210 روزگی به ترتیب 33/191 و 30/ 193 میلیگرم در دسیلیتر در جیره شاهد مشاهده شد (05/0P<). جایگزینی 50، 75 و 100 درصد یونجه با برگ زرشک سبب کاهش معنیدار غلظت آلانینآمینوترانسفراز پلاسما در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان میدهد جایگزینی 50 درصدی یونجه با برگ زرشک در جیره شترمرغهای پرواری قابل توصیه است.
tags: برگ زرشک عملکرد شاخصهای خونی شترمرغ یونجه